Boeing издаде препоръка до всички авиокомпании да прекратят полетите на

...
Boeing издаде препоръка до всички авиокомпании да прекратят полетите на
Коментари Харесай

United Airlines спира полети с 24 Boeing 777

Boeing издаде рекомендация до всички самолетни компании да прекратят полетите на своите 777 самолети с мотори PrattWhitney PW 4000 след случай с сходен аероплан на американската компания United Airlines, оповестява ТАСС.
" По време на следствието от Националния съвет за сигурност на превоза на Съединени американски щати (NTSB) предлагаме прекъсване на интервенциите с 69 експлоатационни и 59 съхранени 777s, задвижвани от PrattWhitney PW 4000 ", се споделя в изказване на Boeing. Компанията изрази цялостната си поддръжка за решението на японските и американските авиационни регулатори, които към този момент са решили да преустановят полетите на тези самолети.
 Регулаторът на Европейски Съюз позволи на Boeing 737 MAX да лети Регулаторът на Европейски Съюз позволи на Boeing 737 MAX да лети
Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) съобщи, че е разрешила на Boeing 737 MAX да лети още веднъж, 22 месеца след к...
Припомняме, че през вчерашния ден лайнерът на американската самолетна компания United Airlines, летящ от Денвър (Колорадо) до Хонолулу (Хавай), е имал щета в мотора по време на полета. Самолетът се прибра безвредно на летището на политане, само че огромна част от външната част на самолета падна в непосредствена непосредственост до жилищни здания. След случая United Airlines съобщи, че „ като защитна мярка неотложно изтегля от употреба 24 самолета , задвижвани от мотори PrattWhitney PW4000 “.
Федералната авиационна администрация (FAA) разпореди неотложно започване на инспекции на самолети Boeing 777. Това съобщи ръководителят на авиационния регулатор Стив Диксън. „ След консултация с специалисти по авиационна сигурност по отношение на случая с мотора Boeing 777 в Денвър, издадох незабавна инструкция, изискваща незабавни инспекции на Boeing 777 с мотори PrattWhitney PW4000 “, сподели Диксън в Twitter ", сподели той. И уточни, че ще бъдат проучени кухи лопатки на мотора , които се употребяват единствено за този вид самолети. Екипажът на лайнера с отказал мотор съумя да се върне на интернационалното летище Денвър (Колорадо).
United Airlines, която притежаваше самолета, съобщи, че " краткотрайно изтегля 24 Boeing 777 , задвижвани от мотори PrattWhitney PW4000 като защитна мярка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР