Body-shaming или Срамът от тялото“ е наистина сериозен проблем, който

...
Body-shaming или Срамът от тялото“ е наистина сериозен проблем, който
Коментари Харесай

„Срамът от тялото“ в новия, четвърти епизод в подкаста на „Новите родители“

Body-shaming или „ Срамът от тялото “ е в действителност сериозен проблем, който не трябва да подценяваме. Особено, когато визира личните ни деца.  В новия, четвърти епизод в подкаста на „ Новите родители “ психотерапевта Детелина Стаменова изяснява какво е Body-shaming и за какво този проблем визира освен възрастни, а и деца, изключително в тийнейджърска възраст.

Може ли желанието да се харесват или впишат в групата да се трансформира в причина за нездравословна смяна на външността, когато детето навлезе в тийнейджърска възраст? Понякога подигравките на съучениците и соченето с пръст на „ недостатъци “ във външния тип могат да доведат до уединяване и сриване на самочувствието на детето. И това да докара до по-сериозни проблеми.

По какъв метод едно дете може да се опълчи на подигравките и рецензиите по отношение на външния тип? И какво бихме могли да създадем като родители, с цел да му помогнем, съобразявайки се с деликатната възраст, в която се намира? Как може да се излезе от този капан, когато то към този момент е попаднало в него? Кое е най-важното и с кое първо би трябвало стартираме?

На всички тези въпроси дава отговор Детелина Стаменова, психотерапевт с огромна самостоятелна процедура, редактор на няколко книги и дълготраен основен редактор на сп. Cosmopolitan България.

Приятно слушане!

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР