Бодрум е най-предпочитаната дестинацията от пловдивчани за почивка през летния

...
Бодрум е най-предпочитаната дестинацията от пловдивчани за почивка през летния
Коментари Харесай

Къде ще почиват пловдивчани през лятото: Турция е топ избор заради ниски цени и добро обслужване

Бодрум е най-предпочитаната дестинацията от пловдивчани за отмора през летния сезон. През 2023г. като център на екскурзианта се заформя точно курортния град в Южна Турция, регистрират туристическите организации под тепетата.
Прочетете още
„ След като отшумяха ограничавания от COVID-19 хората изявяват предпочитание да пътуват на всички места. Наистина на всички места, само че различен е въпросът с какъв бюджет би трябвало да се съобразят. Заради положителните ценови предложения почивките в Турция са най-разпространеният избор – Егейска Турция, Айвалък, Кушадасъ, Алания, Гидим и Анталия “, споделя пред TrafficNews Олга Кацарова от „ Travel Escape “.

Бордум обаче несъмнено се заформя като най-търсената дестинация този сезон, споделя Екатерина Пепелешева  - притежател на туристическа организация „ Марвел Тур.

„ Самият факт, че пуснаха чартърни полети до тази там, в допълнение ускори търсенето. Местността носи природата на Гърция – много зеленина има. Температурите лятото са търпими. От друга страна, обслужването е извънредно високо равнище “, споделя тя.

Икономическата и политическа обстановка в Турция не е дала толкоз сериозен отпечатък върху офертите, които пазарът там предлага. Най-честите дестинации пък са надалеч от районите, които пострадаха от опустошителните трусове през февруари, и този риск не тормози туристите. „ Турция остава доста преференциална дестинация. Единствено хотелите са вдигнали цените си, само че не фрапантно “, добавя Пепелешева.

Гърция продължава да е измежду приоритет листата на пловдивчани, само че за отмора там  все по-рядко се търсят услугите на туристическа организация. Туристите към този момент сами провеждат и транспорта, и нощувките си до южната ни съседка.

Това лято европейските екскурзии не са в целите на пловдивчани . Те са били настоящи по-скоро през миналите месеци. През пролетния сезон интензивно е било търсенето за така наречения уикенд туризъм, като главните дестинации са били европейските столици, от които Прага е била най-често посещаваната.



„ При този тип екскурзии офертата се дефинира внезапно от цената на полетите. Когато има нискотарифни билети, нормално напорът е по-голям. Прага, Будапеща, Виена са извънредно атрактивни в това отношение “, споделя Екатерина Пепелешева. Актуални са били и районите в междинна Италия и към Барселона в Испания. Очакванията са през есента ползата към тях да се възвърне.

Бюджетът, на който пловдивчани стъпват за почивките си, не се разграничава фрапантно от миналогодишния, описват още туроператорите. Инфлацията несъмнено е повлияла на цените на екскурзии и почивки , поради транспортни разноски и по-скъпите предложения, които хотели и почивни бази дават, регистрира Кацарова.

„ Увеличението не е шокиращо за джоба на българина. Основно в този момент клиентите се насочват към предложения сред 800 до 1000 лева за човек. Ако би трябвало да бъдем почтени туроператори, хотелиери, транспортни компании сега се пробват да държат оптимални ниски цените, тъй като в противоположен случай пакетите ще бъдат непродаваеми “, разяснява още Кацарова.

Туристическите организации обаче са безапелационни – пловдивчани все по-упорито държат на стандарт в изискванията, за които заплащат. По тази причина екскурзиите, към които всеобщо се ориентират, са междинен ценови клас. Твърде евтините почивки към този момент не са по този начин търсени, защото множеството пъти са за сметка на ниско качеството, аргументират се те.    
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР