Бобслеистката Надежда Сергеева е дала положителен тест за забранения препарат

...
Бобслеистката Надежда Сергеева е дала положителен тест за забранения препарат
Коментари Харесай

Втори руски спортист даде положителна допингпроба в ПьонгЧанг`18

Бобслеистката Надежда Сергеева е дала позитивен тест за неразрешения препарат триметазидин (той подтиква сърдечната дейност) на зимната олимпиада в ПьонгЧанг`18, обявиха публично от съветския тим, който се състезава под името " Олимпийски спортисти на Русия ".

" Днес делегацията на ОСР побучи публично съобщение за това, че членът на тима ни Надежда Сергеева е дала позитивна проба за триметазидин. Решението по случая ще бъде взето съгласно настоящия правилник ", се споделя в известието.

Сергеева и партньорката й Анастасия Кочержова заеха 12-о място на двойка бобслей.

От съветската федерация по този спорт обявиха, че са шокирани.
" Получихме информация, че тестът на Надежда Сергеева от 18 февруари е дала позитивен резултат. И федерацията, и спортистката схващат цялата съвестност на обстановката. Трябва да установим какво се е случило. Това е потрес за федерацията ", съобщи пресаташето Анна Макарова.

Това е втори допинг случай с съветски състезател в ПьонгЧанг`18 този със след състезателя по кърлинг на смесени двойки Александър Крушелницкий. Той даде позитивна проба за мелдоний и към този момент върна бронзовия орден, който завоюва със брачната половинка си Анастасия Бризгалова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР