Бобрите трябва да бъдат заселени отново в две части на

...
Бобрите трябва да бъдат заселени отново в две части на
Коментари Харесай

В Англия пращат бобри в битка с наводненията

Бобрите би трябвало да бъдат заселени още веднъж в две елементи на Англия като част от проектите за подкрепяне на контрола над наводненията, заяви фондация Нешънъл концерн, предава БГНЕС.
Благотворителната организация, която ръководи историческите парцели и селските региони, съобщи, че има за цел да пусне евразийски бобър в два обекта в Южна Англия при започване на идната година.
„ Бентовете, които основават бобрите, ще задържат вода в сухи интервали, ще оказват помощ за понижаване на наводненията от талази надолу по течението и понижаване на ерозията и възстановяване на качеството на водата посредством задържане на кал “, споделя Бен Еърдли, началник на плана в един от обектите.
Чрез ловуване поради търсенето на кожите им и месото бобрите са изчезнали във Англия още през 16 век. Оттогава има няколко следени повторни въвеждания на бозайниците, в това число в Западна Шотландия. Бобрите постоянно се разказват като „ инженери на природата “, чиято работа може да помогне за основаването на влажни зони за поддържане на редица типове от инсекти до диви птици.
Бобрите в речните водосборни зони биха „ помогнали да създадем нашия пейзаж по-устойчив на изменението на климата и крайностите на времето, които това ще донесе “, сподели Еърдли. Той ще следи повторното въвеждане на една двойка бобри в Холникоут, покрай Националния парк Ексмур в югозападна Англия. Друга двойка ще бъде пусната в имението Блек Даун, в края на Саут Даунс на британския южен бряг. Всички те ще бъдат въведени в оградени горски региони. След това специалистите ще наблюдават за протичащите се промени в местообитанието.
Нешънъл концерн има за цел да възвърне 62 000 декара „ богати на диви животни местообитания “ до 2025 година на фона на угриженост за понижаване на типовете след 1970 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР