Боби Портис започна мача от пейката, но след като влезе

...
Боби Портис започна мача от пейката, но след като влезе
Коментари Харесай

Милуоки Бъкс се справи с лидера в Източната конференция на НБА Бостън Селтикс

Боби Портис стартира мача от пейката, само че откакто влезе вкара 28 точки, а също по този начин взе и 12 битки, а Милуоки се наложи над Бостън със 135:102 в дербито на кръга в Националната баскетболна асоциация.

Звездата на Милуоки Янис Адетокумбо добави 24 за триумфа, а също по този начин взе 12 битки и подаде 6 асистенции за 26 минути на терена. От игрови обстановки успеваемостта му беше 10 сполучливи от 13 изстрела. Бъкс също по този начин получиха поддръжка и от 21 точки на Деймиан Лилард.

Бостън, който води в цялата Източна конференция с 29/9, продължи през второто полувреме на мача без петимата си титуляри. А само от тях Джейлън Браун приключи с двуцифрен актив – 10 точки. Джейсън Тетъм добави 7, Кристапс Поржингис и Джейрю Холидей останаха с по 6, а Дерик Уайт вкара единствено две.

Срещата стартира доста елементарно за Милуоки, които още преди почивката направиха серия от 25:0 и взеха задатък. Селтикс, понижиха изоставането си на 8 точки – 23:31 2:14 минути преди края на първата част, само че по-късно в идващите 6:36 не вкараха нито точка. Играчите на Бостън имаха и 10 следващи неточни стрелби в този интервал.

Финикс Сънс победи Лейкърс със 127:109 и към този момент имат 20/18 като баланс на 3-о място в Тихоокеанската дивизия. Брадли Бийл осъществя рекордните за сезона за себе си 37 точки, Дивайн Буукър добави 31, а гостите изковаха успеха в Лос Анджелис бързо струпване на задатък при започване на срещата.

Кевин Дюрант вкара 18 точки, а Юсуф Нуркич добави 9 и взе 12 битки за първата победа на Сънс над Лейкърс в последните четири мача. Двата тима ще се срещнат още веднъж в границите на постоянния сезон – на 25-и февруари в Аризона. Бийл вкара 8 пъти от 10 опита то тройката, 14 от 21 от всевъзможни игрови обстановки, както и общо 26 точки единствено във второто полувреме.

За домакините от Лейкърс, които са под тях в класирането с 19/20, Д’Анджело Ръсел наниза 19 точки, а Макс Кристи добави 14, само че отборът им падна за пети път в последните седем мача. Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс сигурно няма да се гордеят с днешното си показване, откакто бяха спрени на 10 и 13 точки надлежно.

Личен връх през сезона направи и Кайри Ървинг, който вкара 44 точки за триумфа на Далас със 128:124 над Никс. Тимът от щата Тексас събра 23 победи и се приближи единствено на един мач от водача в Тихоокеанската дивизия Клипърс.

Подобно достижение имаше и Тим Хардуей-джуниър с 32 точки, а Джош Грийн с 18 и Грант Уилямс с 11 бяха идващите в подреждането при реализаторите. Тимът игра без огромната си звезда Лука Дончич, който има разтежение на десния гален.

Джулиъс Рандър вкара 32 за Ню Йорк, а Джейлън Брънсън се отличи с 30 против някогашните си съотборници.

Оклахома Сити се изравни с Минесота на върха в Северозападната дивизия след 139:77 над Портланд, като двата тима имат по 26 победи и 11 провали. Шeй Гилджъс-Александър вкара 31 точки за спечелилите през днешния ден, а Джош Гилди записа първия си трипъл-дабъл за сезона. Оклахома печели трети следващ мач и осми в последните 10, което им подсигурява и изкачването до върха.

Гидли приключи срещата с 13 пункта, 10 битки и 12 подавания, като за него такова достижение е девето в кариерата, а общо шестима в отбора на Тъндър приключиха с двуцифрен персонален актив.

Кливланд се оправи с Бруклин Нетс със 111:102 с 45 точки на Донован Мичел, от които 21 бяха в четвъртата четвърт на мача. Също по този начин взе и 12 битки, а при стрелбата вкара 15 от 30 пъти от игра. Това е трети негов мач с 40 или повече точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР