Боби, най-старото куче в света, е починало на 31-годишна възраст

...
Боби, най-старото куче в света, е починало на 31-годишна възраст
Коментари Харесай

Боби, най-старото куче в света, почина на 31-годишна възраст

Боби, най-старото куче в света, е умряло на 31-годишна възраст в Португалия, оповестиха международните организации, базирайки се на Книгата на върховете на Гинес.

Чистокръвният португалски мастиф е прекарал целия си живот в село в централна Португалия. Боби е живял 31 години и 165 дни, с което счупи върха, държан от 1939 година от австралийско куче, умряло на 29 години и пет месеца.

" Въпреки че надживя всяко друго куче в историята, неговите 11 478 дни в никакъв случай няма да бъдат задоволителни за тези, които го обичаха “, сподели Карен Бекер, ветеринарна лекарка, която се е грижила за Боби и първа заяви за гибелта му в обществените мрежи.

Той беше разгласен за най-възрастното куче в света през февруари тази година. Породата на Боби, която обичайно е употребена като овчарско куче, нормално има дълготрайност на живота от 12 до 14 години.

Неговият притежател Леонел Коста приписва дълголетието му на редица фактори, измежду които са спокойният живот в провинцията, фактът, че в никакъв случай не е бил държан на верига или на каишка, и това, че се е хранил непроменяемо с „ човешка храна “.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР