Боби, най-старото куче в света, е починало на 31-годишна възраст

...
Боби, най-старото куче в света, е починало на 31-годишна възраст
Коментари Харесай

Боби, най-старото куче в света, почина на 31-годишна възраст

Боби, най-старото куче в света, е умряло на 31-годишна възраст в Португалия, оповестиха международните информационни организации, базирайки се на Книгата на върховете на Гинес.

Чистокръвният португалски мастиф (Rafeiro do Alentejo) е прекарал целия си живот в село в централна Португалия. Боби е живял 31 години и 165 дни, с което счупи върха, държан от 1939 година от австралийско куче, умряло на 29 години и пет месеца.

" Въпреки че надживя всяко друго куче в историята, неговите 11 478 дни в никакъв случай няма да бъдат задоволителни за тези, които го обичаха “, сподели Карен Бекер, ветеринарна лекарка, която се е грижила за Боби и която първа заяви за гибелта му в обществените мрежи. 

Той беше разгласен за най-възрастното куче в света през февруари тази година. Породата на Боби, която обичайно е употребена като овчарско куче, нормално има дълготрайност на живота от 12 до 14 години, прецизира Българска телеграфна агенция.

Неговият притежател Леонел Коста приписва дълголетието му на редица фактори, измежду които са спокойният живот в провинцията, фактът, че в никакъв случай не е бил държан на верига или на каишка, и това, че се е хранил непроменяемо с „ човешка храна “.

По времето, когато Боби се ражда, фамилията на Коста има доста животни и малко пари, тъй че татко му, ловджия, нормално погребвал новородените кученца, вместо да ги отглежда. Боби обаче се скрил измежду купчина дърва за огрев. Коста и неговите братя и сестри го разкрили няколко дни по-късно и го пазели в загадка, до момента в който кученцето отвори очи.

„ Знаехме, че когато той отвори очи, родителите ми няма да го погребат ", описа Коста пред Ройтерс по-рано тази година във връзка рождения ден на животното. Повече от 100 души се появиха на празненството за 31-вия рожден ден на Боби през май.

Преди гибелта си Боби към момента обичал разходките, само че авантюризмът му доста сподавен. Козината му оредяла, зрението му отслабнало и се нуждаел от повече отмора, в сравнение с преди, споделя стопанинът му.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР