Бобева се учуди защо управляващите не се обръщат към човек,

...
Бобева се учуди защо управляващите не се обръщат към човек,
Коментари Харесай

Проф. Бобева: Ще взимаме все по-скъп дълг, а това е риск за финансовата стабилност и Валутния борд

Бобева се учуди за какво ръководещите не се обръщат към човек, който към този момент е в Централната банка, с цел да я оглави.

„ Сегашните шефове на 27-те страни са били огромен диаметър хора-това са били министри на финансите, над половината са минали през централните банки и то на разнообразни позиции. Чудя се за какво ръководещите не с обърнаха към хората, които сега са в Българска народна банка, в това число шефове и подуправители. Този екип се оправи с много кризи”, разясни професорът.

Бобева изрази подозрения, че ще приемем еврото през 2024 г, тъй като няма да има политическа храброст.

„ Гледах другите страни, когато са приемали еврото. Няма нито един министър или гуверньор на централна банка, който е вкарал еврото и да е изпратен с почести. Това е доста рискова работа “, сподели още тя.

Тя съобщи, че има огромен раздор сред желанието на хората и на институциите по въпроса.

„ Не знам за какво не се приказва, само че идващия месец следва да излязат конвергентни отчета – на Европейска комисия и ЕЦБ там ще стане ясно кой извършва Маастрихтските критерии. До предишния месец и България имаше теоретична опция да покрием инфлационния критерии. Когато обаче видях данните и счетох няма да успеем”, съобщи някогашният шеф на Българска народна банка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР