Боб по добруджански приготви днес Ути Бъчваров в центъра на

...
Боб по добруджански приготви днес Ути Бъчваров в центъра на
Коментари Харесай

Ути Бъчваров приготви 100 кг боб в Добрич

Боб по добруджански подготви през днешния ден Ути Бъчваров в центъра на Добрич. Според него това е една от най-вкусните гозби. За изработката на 2500 порции той и екипът му използваха 100 кг добруджански фасул, както и артикули и подправки от този край. В подготовката на продуктите и раздаването на ястието се включиха и възпитаници от Професионалната гимназия по туризъм „ Пейо Яворов “ (ПГТ) от Добрич.

За Българска телеграфна агенция Ути Бъчваров сподели, че за благополучие към момента се отглежда български боб и това е тъкмо в Добруджа. „ Неповторимият усет на фасула се получава от лука, морковите, целината, пиперките, с които ври, а откакто бобът е съвсем подготвен, му се прибавят солта и доматите “.



Той направи и уточнението, че в Добруджа размерът има значение. „ Когато се чувстваш част от тази простор и ти би трябвало да се разгърнеш, да готвиш с обсег. “ Той показа, че през ноември месец е поканен в Генерал Тошево на празника на Добруджанската сарма и кюфтето. „ Навсякъде му споделяме сарми, сармички, единствено в Добруджа е сарма, тъй като е огромна и се сервира по една “, сподели с усмивка Бъчваров.

Той разкри и тайната на вкусното ядене и тя е шерването с другите хора.

Гостуването на известния готвач е във връзка Деня на Добрич – 25 септември и е съчетано с Фестивал на хляба и Изложение на занаятите.

Във Фестивала на хляба вземат участие пенсионерските клубове от Добрич, както и ПГТ „ Пейо Яворов “ с изработката на разнообразни по усет и тип тестени произведения.

Над 20 занаятчии са подредили щандове на площад „ Демокрация “. Те показват художествени и обичайни занаяти, присъщи за района.

Празничната стратегия продължава с хоротеки с присъединяване на Детски танцов състав „ Българилци “, Танцов състав „ Българилци “ и Певческа група „ Българилци “ при Народно читалище „ Пробуда – 1939 година “ с ръководители Снежана Илиева и Камелия Стойкова, както и Представителна фолклорна танцова студия „ Добруджа “ с основен живописен началник Стоян Господинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР