Боб Мур е на 93 г. и всеки ден прави,

...
Боб Мур е на 93 г. и всеки ден прави,
Коментари Харесай

93-годишен мениджър: Алчността е причината за недостига на служители

Боб Мур е на 93 година и всеки ден прави, което самият той разказва като " мечтаната работа ". Той е водач на Bob " s Red Mill - основан в Орегон производител на пълнозърнести храни, учреден през 1978 година от него и неговата брачна половинка. Но 90-годишният началник не е единственото нещо, което прави Red Mill особено място за работа, споделя Fortune.

От април 2020 година компанията е 100 % благосъстоятелност на нейните чиновници.

Поддръжниците на концепцията чиновниците да имат акции в компанията, в която работят, показват, че практиката води до нараснала работливост и преданост. Но макар явните изгоди, тя е рядко срещана. Според Мур, повода се крие в алчността на мениджърите.

" Компаниите могат да го създадат, само че защото парите са единственият фактор, а притежателите и мениджърите мислят единствено за себе си и за това какво компанията може да направи за тях, те не се интересуват от концепцията. Ела, забогатей колкото можеш и напусни — това е тяхната концепция ", споделя той.

Red Mill реализира триумф още със основаването си. Броят на чиновниците бързо пораства до 20, след това 40, а по-късно се постанова да вземе още един склад. Растежът не стопира. Около 1983 година някои от чиновниците питат дали могат да купят дял от бизнеса. В отговор, Мур основава проект за шерване на облагите,въз основа на това какъв брой дълго чиновниците са работили в компанията и какъв брой огромна е заплатата им.

Първо те получават по няколко чека годишно, само че с растежа на облагата и броят на чековете пораства. През 1990 година те стартират да идват всеки месец за всички чиновници, които са изкарали най-малко една година в компанията.

По-късно, когато Мур и най-близките му бизнес сътрудници наближават възрастта за пенсиониране, те осъзнават, че им е необходим проект за преход. Той получава десетки приложения от други компании, които желаят да изкупят бизнеса му — само че отхвърля.

Джон Вагнер, финансов сътрудник на Мур, попада на информация за практиката и стартира да посещава семинари, на които да научи повече. След няколко години обсъждане двамата вземат решение, че това е най-хубавият вид за дълготрайния триумф на компанията.

През 2010 година, на 81-ия рожден ден на Мур, те подписват документите и подаряват една трета от компанията на чиновниците.

Не е изненадващо, че Red Mill в този момент не е наранена от " Голямото овакантяване ", обхванало Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР