Боб Марли почина, когато бе само на 36 години. Тогава,

...
Боб Марли почина, когато бе само на 36 години. Тогава,
Коментари Харесай

Агент на ЦРУ на смъртния си одър призна как е ликвидирал Боб Марли

Боб Марли умря, когато бе единствено на 36 години. Тогава, през 1981 година, нещастието стана мотив за дълбока тъга измежду милиони фенове на регето по целия свят. Животът и кариерата на музиканта бяха погубени от рак, с който той се бори цели четири години. Но в този момент, както наподобява, в историята се появиха нови сензационни елементи.

За това, че Централно разузнавателно управление на САЩ по това време е било излязло на лов за Боб Марли, споделя, някогашният сътрудник от разследващото ръководство на 79-годишният Бил Оксли. Той твърди, че от 1974 до 1985 година държавното управление е провело убийствата на още 17 души по идеологически аргументи.

 Коллаж: DailyStar

Оксли е работил в Централно разузнавателно управление на САЩ 29 години и много постоянно е бил употребен за реализатор на " мокри поръчки " - за премахване на цели, " застрашаващи ползите на Съединени американски щати ", написа в. " Дейли Стар ". В изявление някогашният сътрудник описа, че не изпитва никакво страдание и съвестта не го мъчи, тъй като се счита за родолюбец и в никакъв случай не се е съмнявал в праведността на задачите на Централно разузнавателно управление на САЩ. " Бях родолюбец, имах вяра в Централно разузнавателно управление на САЩ, не съм се съмнявал в претекстовете на организацията - постоянно съм разбирал, че в името на общото богатство са нужни жертви ", споделя Оксли.

 На протяжении всей жизни Марли отказывался играть в политические игры и настроил срещу себя великих мира сего
През целия си живот Марли отхвърля да взе участие в политически игри и по този начин настройва против себе си мощните на деня в света.
Оксли също споделя по какъв начин е протекла интервенцията по отстраняването на Марли. За задачата той е употребявал подправена идентичност, представяйки се за кореспондент на вестника New York Times. Така той е получил достъп до музиканта, който нямал нищо срещу да даде изявление за авторитетното издание. На срещата Оксли не пристигнал с празни ръце. Той подарил на музиканта подарък. В него имало игла с вирусни бактерии, които водят до развиването на рак. " Подарих му маратонки на компанията Converse, които трябваше да му станат. Когато той се опита да ги премери на десния си крайник, той извика: Ауч. Това беше убождането. В този миг аз разбрах, че към този момент той е труп ", споделя Оксли.

По думите му, Централно разузнавателно управление на САЩ тъкмо тогава е почнало да употребява нови начини за премахване на заканите и " към този момент не е употребило патрони, избягвало е пръскането на мозъци ". В тези години по всичките щати минава вълна от загадъчни смъртни случаи на по този начин наричаните контракултурни дейци.

Оксли е разказал всичко това пред гибелта си, без да се притеснява от последици.

 Билл Оксли на смертном одре раскрыл сенсационные детали загадочной смерти Боба Марли
Бил Оксли на смъртния одър прави сензационни разкрития за гибелта на Боб Марли.
През 1976 година се прави опит Марли да бъде вербуван от две политически партии: Лейбъристката партия на Ямайка, подкрепяна от Щатите, и Националната национална партия. Боб отхвърля и на двете страни. И двете партии са разбирали, че хората се вслушват в музиканта и тъкмо с това той мощно е дразнил политиците.
 Марли отказывался от лекувания, и рак буквально сожрал его за 4 года
Марли отхвърля да се лекува и ракът безусловно го изяжда за 4 години.
По думите на Оксли, през последните години от живота на Марли той е поддържал с него стеснен контакт, с цел да се убеди, че всичко върви по проект. Агентът даже е давал на Марли подправени медицински препоръки, с цел да не би той да оздравее. Всичко обаче било ненужно. Марли отхвърля да се лекува по религиозни аргументи и угасва пред очите на всички.
 В мае 1981 года весь мир скорбел об утрате музыканта, подарившего ему регги

Меланомът доста бързо се популяризира из целия организъм. Въпреки, че публично версията за отстраняването на артиста не получава удостоверение, през 2014 година учени изследват останките на Марли и доближават до извода, че той в действителност е имал доста странна и рядка форма на рак, която е провокирана не от въздействието на слънцето, както се смяташе по-рано.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР