Боб и Майк Брайън, най-великата двойка в историята на тениса,

...
Боб и Майк Брайън, най-великата двойка в историята на тениса,
Коментари Харесай

Братята Брайън спират с тениса след Ю Ес Оупън 2020

Боб и Майк Брайън, най-великата двойка в историята на тениса, оповестиха, че ще прекратят кариерите си през 2020 година след Ю Ес Оупън.

41-годишните близнаци от Калифорния ще се сбогуват с обичания спорт на Флъшинг Медоус, където дебютираха в шампионатите от Големия Шлем през 1995. Играейки съвсем напълно дружно по време на 25-годишните си кариери, двамата братя сграбчиха рекордните в професионалната епоха 118 трофеи, в това число 16 от Големия шлем, 39 от сериите Мастърс 1000 и четири от финалите на ATP.

Боб и Майк станаха и олимпийски първенци през 2012 в Лондон и бяха част от тима, спечелил Купа Дейвис през 2007. Майк победи още два пъти в Големия шлем в тандем с Джак Сок през 2018, откакто Боб бе отвън корта заради контузия на бедрото.

„ Двамата с Майк взехме решение да сложим завършек на сезона си след Ю Ес Оупън 2019, макар че имахме огромен късмет да се класираме за заключителния Мастърс. След продължителни диалози взехме решение, че ще бъде най-добре да дадем отмора на телата си и да се подготвим по най-хубавия метод за 2020, която ще бъде последната ни година в ATP тура. В последните 21 години ние бяхме толкоз признателни за опцията да изживеем фантазиите си да играем професионален тенис. Това, в действителност, бе едно магическо прекарване “, показа Боб в свое изказване. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР