Боб Дилън издаде първия си албум с оригинални песни от

...
Боб Дилън издаде първия си албум с оригинални песни от
Коментари Харесай

Боб Дилън издаде първия си албум от осем години насам

Боб Дилън издаде първия си албум с истински песни от осем години, заяви Агенция Франс Прес.

Албумът " Rough and Rowdy Ways " преплита блус, рок и фолк с текстове преминаващи от носталгични мемоари към черен комизъм. Всичко това е изпято с пресипнал глас.

Това е първият албум на именития американски артист, откогато завоюва Нобелова премия за литература през 2016 година Той е 39-ият студиен албум в кариерата му и е публикуван 58 години след първия.

Предишният албум на Боб Дилън с истински негови композиции е " Tempest " от 2012 година Следващите му три диска бяха сборни.

Албумът " Rough and Rowdy Ways " съдържа 10 песни. Три от тях бяха към този момент показани на публиката от Дилън, измежду които и дългата 17 минути комбинация " Murder Most Foul ", отдадена на убийството на президента Джон Кенеди. В същото време песента припомня за появяването на американската контракултура през 60-те години на предишния век. Тя оглави класацията на " Билборд ", когато беше издадена през март.

Във " False Prophet ", втората ария от албума, Боб Дилън се присмива над легендата за себе си.

" Албумът е най-хубавото негово поетично изказване до момента ", написа английското музикално списание " Ню мюзикъл експрес ".

Сп. " Ролинг стоун " дефинира албума като " безспорна класика ", а Би Би Си - като " шедьовър ".

Въпреки възрастта си - 79 години, Боб Дилън от три години е съвсем непрестанно на турне. Пандемията от новия ковид го принуди да анулира серия от концерти в Япония и Северна Америка напролет и лятото. Той даде обещание да се завърне на сцената незабавно щом това е допустимо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР