Бо Хорват и Симон Холмстрьом вкараха в последната третина и

...
Бо Хорват и Симон Холмстрьом вкараха в последната третина и
Коментари Харесай

Ню Йорк Айлъндърс постигна важна победа срещу Чикаго Блекхоукс по пътя към плейофите в Източната конференция на НХЛ

Бо Хорват и Симон Холмстрьом вкараха в последната третина и Ню Йорк Айлъндърс завоюва основна победа с 2:1 против Чикаго Блекхоукс в мач от постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада. Така нюйоркчани се приближиха на точка от Вашингтон Кепиталс в конкуренцията за последната плейофна квота в Източната конференция.

Хорват бе прецизен от пауърплей 93 секунди след началото на последната третина, като това бе първи гол за тима при числено преимущество от последните 15 опита. Холмстрьом пък наниза победната шайба 11:35 минути преди края след неточност на стража на Блекхоукс - Петерж Мразек. Той отрази 24 удара в първите две третини и единствено три в последната.

Джейсън Дикинсън се разписа в първата част за Чикаго, който надделя Айлъндърс с 4:3 на 19 януари и това докара до освобождението на треньора Лейн Ламбърт. Той бе сменен от Патрик Рой.

Жонатан Маршесо записа гол и две асистенции при победа на Вегас Голдън Найтс със 6:3 против Ванкувър Канъкс. Джак Ейхел, Антъни Манта, Уилям Карлсон и Ноа Ханифин също бяха точни за първенците, които поведоха с пет точки на Лос Анджелис Кингс в конкуренцията за третото място в Тихоокеанската дивизия.

Линус Улмарк избави 31 удара за втория си шътаут през сезона, пристигнал при победа на Бостън Брюинс с 3:0 против Нешвил Предатърс. Лидерите в Атлантическата дивизия вкараха всичките си голове в последните седем минути на мача, когато точни бяха Чарли Койл, Давид Пастърнак и Павел Заха.

Питсбърг Пенгуинс означи пет безответни гола в последната третина и направи поврат за победа с 6:3 против Ню Джърси Девилс. Така Пенс редуцираха на три точки пасива си от Вашингтон в Източната конференция, само че сред двата тима са още Айлъндърс и Детройт Ред Уингс.

Ветераните Евгени Малкин и Сидни Кросби вкараха по два гола за Питсбърг, който загуби предните си два мача против Ню Джърси.

Вашингтон отстъпи с 2:6 на Бъфало Сейбърс, за който Джей Джей Петерка записа два гола и асистенция. Тейг Томпсън, Алекс Тък, Расмус Далин и Земгус Гиргенсонс също бяха точни за Сейбърс, до момента в който за столичани се разписаха Мартин Фехервари и Дилан Стрьом.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР