БНТВ празничния ден, когато честваме Независимостта на България, гост в

...
БНТВ празничния ден, когато честваме Независимостта на България, гост в
Коментари Харесай

Проф. Пантев: Смисълът на независимостта е да си значим, сплотен, с воля

БНТ

В празничния ден, когато честваме Независимостта на България, посетител в " Денят стартира " с Георги Любенов " е историкът проф. Андрей Пантев.

Той разяснява смисъла на сантименталната визия за събитието през историческата призма, силата на българския дух, правото да не се влияеш от непознати страни, както и смисъла на независимостта през днешния ден.

За да може да се въздейства върху политиката на новоосвободените дребни страни, на тях им се дава независимост " на час по лъжичка ", изясни проф. Пантев.
Проф. Андрей Пантев, историк: Ние проявихме една равновесна мъдрост - зад нас стоеше нашето държавно управление и хиляди щика. Това е смисълът - когато си вътрешно важен, обединен.
Нашият успех, нашите върхове от 1912 година не биха били вероятни без Независимостта, безапелационен е историкът.
Проф. Андрей Пантев, историк: Понятието самостоятелност през днешния ден се е трансформирало, само че тогава то е било на първо място отменяне.
Конституционно има самостоятелни страни, само че на практика не, счита историкът. Независимостта не е гаранция за мъдрост, тя е изискване за нея, добавя проф. Пантев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР