БНТ Установени са наемателите на жилището във Варна, където вчера следобед

...
БНТ
Установени са наемателите на жилището във Варна, където вчера следобед
Коментари Харесай

Версия: Взривилият се апартамент във Варна е бил нарколаборатория

 БНТ Установени са наемателите на жилището във Варна, където през вчерашния ден следобяд имаше гърмеж, оповестява Българска национална телевизия.

Оказва се, че те са наели жилището неотдавна. Щетите от гърмежа са единствено материални.

В момента на случая в жилището не е имало хора. Взривът е избухнал към 15.00 ч. през вчерашния ден на 15-ия етаж на жилищната постройка. Веднага по-късно е лумнал и сериозен пожар, само че поради бързата интервенция на огнеборците не се е популяризирал.

От ударната вълна е избита цялата дограма на жилището и тя пада. Няма потърпевши хора, няма провали и в близките жилища.

За момента управляващите изключват версията за гърмеж на газова бутилка, както и за гърмеж на самоделно устройство. Най-вероятно става въпрос за гърмеж на химически субстанции от нарколаборатория.

" Най-вероятно се касае за химическа реакция или за елементарно запалимо вещество, не можем да приемем, че се касае за гърмеж от газова бутилка, както в началото се говореше, защото на мястото няма следи от такава ", съобщи окръжният прокурор Красимир Конов.

" Ние продължаваме издирването на хората, които са обитавали жилището. Те напълно от скоро са го наели ", добави старши комисар Атанас Михов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР