БНТ Тротоар пропадна до Централната жп гара в Русе. Отворилата се

...
БНТ
Тротоар пропадна до Централната жп гара в Русе. Отворилата се
Коментари Харесай

Тротоар пропадна до жп гарата в Русе, мъж пострада

 БНТ Тротоар пропадна до Централната жп гара в Русе. Отворилата се дупка била задоволително огромна, с цел да може в нея да пропадне мъж, който се опитвал да я обезопаси. Въпреки, че е получил пострадвания на крайниците, към този момент се е отказал да съди общината, тъй като счита, че процедурата ще е тромава, предава Българска национална телевизия.

Мястото продължава да е обезопасено само с една червено-бяла лента. Но хората, които живеят наоколо, са обезпокоени, тъй като това не е единственото проваляне в региона. Намиращият се наоколо блок " Русия " към този момент е накривен с близо метър поради нестабилната льосова почва. Сходно е положението и на Централната жп гара, към която води постоянно течащ подлез.

За да не се стигне до случай, Васил Симеонов решил да обезопаси с подръчни материали ямата пред блока, в който живее. Докато работел, тротоарът рухнал под краката му.

" При стъпване на здрав тротоар, пропаднах до колената, наложи се да употребявам услугите на Спешната здравна помощ. Имах, за благополучие, единствено кръвонасядане, кръвоизлив под коляното ", описа той.

След случая регионът продължава да е обезопасен единствено от пострадалия Васил Симеонов, макар че от общината са направили инспекция. Заключението на експертната комисия е, че е рухнала цялата стена на шахтата вид " британски двор ".

" Външната стена на този британски двор установихме, че не е от стоманобетон, а единствено от бетон. Няма армировка. Начинът на осъществяване с течение на годините е разрешавал да влизат атмосферни води, което е довело до опустошение на тази стена, от което е пропаднала основата на тротоара ", изясни зам.-кметът по устройство на територията на община Русе Магдалина Илиева пред националната телевизия.

Пострадалият Васил Симеонов обаче счита, че казусът идва от фалшив ремонт на тротоара. " Този тротоар е на талази, на юфка. И в един миг натежаването от тези води, които са се стичали, провокират преобръщане на подпорната стена. Лошо изпълнен ремонт на тротоара ", заключи потърпевшият.

Районът към Централната жп-гара обаче има дълга история с сходни проблеми, тъй като е върху нестабилна, льосова почва. За пропадането общината е изпратила на етажната благосъстоятелност инструкции със периоди за възобновяване на стената на британския двор, както и на тротоара.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР