БНТТрагичен инцидент в Калофер. 13-годишно момче е загинало, докато е

...
БНТТрагичен инцидент в Калофер. 13-годишно момче е загинало, докато е
Коментари Харесай

БНТ с подробности за инцидента с 13-годишното момче, което загина при инцидент с мотопед в Калофер

БНТ

Трагичен случай в Калофер. 13-годишно момче е починало, до момента в който е карало мотопеда на татко си в покрайнините на града.

Детето е подплашило кон, вследствие на което е паднало на пътя и се е задушило на въжето, с което е било вързано животното. По случая са арестувани бащата на детето и притежателят на животното.

Инцидентът е станал през вчерашния ден в следобедните часове, когато няколко деца отишли до горска околност, покрай Стара река, най-вероятно да се къпят. Едно от децата обаче не се върнало вкъщи.

След като детето не се прибира в дома си, околните му почнали да го търсят. Тялото на към този момент умрялото момче е намерено от неговия кръстник.

Тялото на детето, което е било с каска на главата, е намерено на 200 метра от падналия мотопед. Хората в Калофер са потресени от нещастието.

Румен Стоянов - кмет на Калофер: Тук сякаш е традиция такава, всички момчета от дребни стартират да карат мотори.

Според жителите заплаха основават и животните, които се оставят на паша от притежателите им без надзор.

От държавното горско стопанство в Карлово обявиха, че в региона постоянно се пускат свободно пасящи животни. А мястото, където е бил вързан конят по време на случая, не е предпазена територия.

инж. Златю Кличев - шеф на Държавно горско стопанство-Карлово: То не е горска територия там, там е частен и общински терен. Горските територии ние си ги следим, там, където има пълномощия, взимаме нашите ограничения.

По случая към този момент работи Районната прокуратура в Карлово. Образувано е досъдебно произвеждане по член 122 от Наказателния кодекс за причиняване на гибел по несъобразителност.

 

ВИДЕО ТУК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР