БНТОт 18 до 22 март ще се проведат безплатни прегледи

...
БНТОт 18 до 22 март ще се проведат безплатни прегледи
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за туберкулоза от понеделник

БНТ

От 18 до 22 март ще се проведат безвъзмездни прегледи за туберкулозa в лечебни заведения за диагностика и лекуване на туберкулозата в регионалните градове на страната, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Кампанията „ Седмица на отворените порти ”, която се реализира по Програма „ Подобряване на устойчивостта на Националната стратегия по туберкулоза ” към Министерството на здравеопазването, се организира от 2009 година Тя е финансирана от Глобалния фонд за битка против СПИН, туберкулоза и малария.

По време на „ Седмицата на отворените порти “ на всеки искащ се предлага скрининг за риска от туберкулоза посредством анкета и съвещания. На рисковите пациенти ще се правят спомагателни прегледи и проучвания.

По време на извършени акции през месеците март, юни, септември и декември 2018 година общо интервюирани за туберкулоза са 11 751 души, като на 6 935 в риск от туберкулоза са осъществени медицински прегледи и спомагателни проучвания. Открити са 120 лица с туберкулоза и 359 лица с латентна туберкулозна зараза, на които е стартирано лекуване, прецизират от министерството.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР