БНТ Нека да имаме все по-големи изисквания като учители, нека не

...
БНТ
Нека да имаме все по-големи изисквания като учители, нека не
Коментари Харесай

Янка Такева: Трябва да има дисциплина във ВУЗ-овете

 БНТ Нека да имаме все по-големи условия като учители, дано не забравяме задачите на хилядолетието. Като основа на тези цели стои образованието. Това сподели ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева на конгрес за гражданското обучение и построяването на ценностната система у младежите, съобщи Агенция “Фокус ".

" Европейските просветителни системи, включително и нашата просветителна система, имаме за цел да образуваме жители, които да бъдат хора с нова ценностна система, която им оказва помощ за тяхното личностно развиване и която оказва помощ за това светът да стане по-добър – да има мир, съгласие, приемливост, да има онази политика, която е образувана в самия човек, с цел да може ние да помогнем за смяната на света ", съобщи Такева.

Според нея първо би трябвало да помогнем на себе си за смяната на всички тези политики. По думите ѝ личностното развиване минава през политиката, на която би трябвало да бъдат научени учениците – да бъдат съпричастни към новото време и да се образуват у тях полезности, които да основат по-големи благоприятни условия за качествено обучение.

" Иска ми се посредством образованието и посредством децата да създадем и родителите по-съпричастни към проблемите, да преодолеем негативизма и ксенофобията. Това може да стане единствено по пътя на образованието ", съобщи ръководителят на Синдиката на българските учители. Тя акцентира, че би трябвало да се изиска от висшето обучение, когато приготвя българските учители, да има обособена дисциплинираност мултикултурно и приобщаващо обучение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР