БНТНай-богатите хора в света са станали малко по-бедни. Причината е

...
БНТНай-богатите хора в света са станали малко по-бедни. Причината е
Коментари Харесай

Най-богатите хора в света обедняват

БНТ

Най-богатите хора в света са станали малко по-бедни. Причината е геополитическа, сочи изследване на банка UBS и консултантската компания " Прайс уотърхаус Купърс ".

Богатството на милиардерите е спаднало с 4.3% до 8.5 трилиона $. Това се случва за първи път от 2015 година поради нестабилния пазар и геополитическото напрежение.

Частната благосъстоятелност в Хонконг да вземем за пример е намалял с 4% през 2018 година до 319 милиарда $, на фона на антиправителствените митинги на територията.

Частните банки пък са усетили резултата от комерсиалното напрежение сред Китай и Съединени американски щати и световната политическа неустановеност. В Китай благосъстоянието на заможните е намаляло с 12.8%.

Докладът демонстрира, че милиардерите в Съединени американски щати в края на 2018 година са 749. Проучването сочи още, че богатите семейства държат доста от парите си в брой, обезпокоени от международни въпроси като Брекзит, популизма, климатичните промени и комерсиалните напрежения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР