БНТ Над 70 са вече случаите на заразените с Ковид-19 във

...
БНТ
Над 70 са вече случаите на заразените с Ковид-19 във
Коментари Харесай

Д-р Ана Баева: Повечето заболели от коронавирус във Варна са млади хора

 БНТ Над 70 са към този момент случаите на инфектираните с Ковид-19 във Варна. Таксиметров водач и брачната половинка му са настанени в болница след позитивна проба. Няма връзка с откритите огнища и по тази причина е тревожна обстановката, разяснява за Българска национална телевизия Ана Баева, шеф отдел " Противоепидемичен надзор " в РЗИ - Варна.

Тя акцентира, че миналата седмица сподели, че болестта не си е отишло от Варна, към 44 индивида са интензивно инфектирани, от които 10 са приети в болница. Повечето болни са младежи.

Ана Баева добави: " Огнищата са разнообразни, нямат връзка едно с друго, само че са от скупчване на хора на едно място в затворени пространства, без съблюдаване на някакви ограничения ".

Специалистът предлага да се заобикалят заведенията на закрито. Желаещите да се забавляват да предпочетат заведения навън, където рискът от болестта е по-малък.

РЗИ ревизира на всички места, всички обстановки изследва, посещават се заведения, в това число и здравни такива, следи се за стерилизация и носене на маски.

След открития случай на ковид в Община Варна следва тестване на всички чиновници там. 

Проучват се и всички контакти. При определяне на нарушавания се постановат санкции. Лабораторията за тестване е изнесена пред РЗИ - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР