БНТМорската администрация във Варна проверява атракционните корабчета, които превозват туристи

...
БНТМорската администрация във Варна проверява атракционните корабчета, които превозват туристи
Коментари Харесай

Проверяват сигурността на туристическите корабчета

БНТ

Морската администрация във Варна ревизира атракционните корабчета, които транспортират туристи през лятото. До момента позволение за сезонен транспорт на хора са получили 45 плавателни съда.

За да се подсигурява сигурността на пасажерите, атракционните корабчета всяка година минават механически обзор. Стриктно се следи и за броя избавителни жилетки на борда. Сред най-честите нарушавания, които установяват проверяващите, е неналичието на застраховка за пасажерите.
кап. Валентин Енчев, шеф на Морска администрация-Варна: Тази година нищо по-различно не следим, без значение, че всяка година подсещаме... Обикновено става дума за съоръжение, било то избавително, противопожарно или пиротехника, изчезнали стикери, информация за пасажерите.
Всеки кораб за сезонен транспорт на пасажери би трябвало да има указателни табели, сложени на видно място. Те показват оптималния брой пасажери, които могат да се качат на борда.
кап. Валентин Енчев, шеф на Морска администрация-Варна: И в случай че даже самите туристи виждат, че има съответни неизпълнения на тези условия от страна на екипажите на тези корабчета, могат да бъдат коректив за това, тъй като най-важната е сигурността.
Служители на Морска администрация ще ревизират и дали се съблюдава условието за обстоен инструктаж преди качването на туристите на борда.
кап. Валентин Енчев - шеф на Морска администрация-Варна: Те нямат нужната подготовка и познания по какъв начин да се държат, какво държание би трябвало да имат. Затова е доста значима тук ролята на капитана, в тази ситуация на корабчето, и тези, които ръководят плавателните средства.
Проверките на туристическите корабчета ще продължат до края на октомври.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР