БНТ Жилищна сграда в Бургас, санирана за 3 млн. лева, протече.

...
БНТ
Жилищна сграда в Бургас, санирана за 3 млн. лева, протече.
Коментари Харесай

Саниран за 3 млн. лв. блок в Бургас протече! При дъжд ситуацията е бедствена!

БНТ Жилищна постройка в Бургас, санирана за 3 млн. лв., протече. Става въпрос за блок 16, Зона "А ", в бургаския квартал "Меден рудник ", саниран напълно скоро, оповестява Българска национална телевизия. На пръв взор постройката наподобява като нова. При по-обстоен оглед обаче се вижда, че изолацията тук-там не е сложена както би трябвало и до дъно. Улукът на една от стените на блока пък стартира и стопира до на никое място. Най-големият проблем за живущите обаче се оказват течовете. По думите им те почнали още до момента в който постройката се е санирала.

Проблемите почнали при промяната на покрива. Първоначално течовете били единствено на няколко места. Майсторите обяснили, че казусът ще бъде оправен, само че течовете засегнали и други места от блока. Жителите на постройката са в невъзможност. При дъжд домовете им се наводняват, а климатиците в блока са изгорели поради некачествено слагане.

От компанията реализатор от месеци не реагират на недоволствата на хората. Когато на открито завали дъжд, обстановката става бедствена. От таваните на високите етажи стартира да тече вода, която след това се стича и към по-долните жилища. Черна вода тече и от комините на хората.

Хората съжаляват, че блокът им е бил саниран. Според тях самото саниране също е било подозрително скъпо - цените по работния план били по-ниски от крайните цени.

Местните управляващи са изпратили 20-дневно предизвестие към компанията реализатор. Ако до приключването на този период тя не реагира, против нея ще стартира правосъдна процедура.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР