БНТ Държавата също може да бъде съдена за това, че не

...
БНТ
Държавата също може да бъде съдена за това, че не
Коментари Харесай

Адвокат: За случаите с починали в Пловдив може да отговаря и държавата

 БНТ Държавата също може да бъде съдена за това, че не е подхванала ограничения за избавяне на живота на тези хора и те са били подложени на унизително отнасяне. Това съобщи юрист Михаил Екимджиев в ефира на bTV във връзка със гибелта на двама пациенти с ковид пред пловдивската болница " Свети Георги ". 

 

" Притеснително е, че 24 часа откакто управлението на болничното заведение разгласи, че това е резултат на логистични проблеми, след това доста бързо се оказва, че има осъдени. Това ме кара да мисля, че се ползва оня механизъм, при който отговорността се трансферира от горе на долу ", разяснява юристът.

 

Той счита, че прокуратурата би трябвало да направи своя инспекция, само че посочи и обстоятелството, че за локалните прокурори би било комфортно да решат казуса в същия кръг - водачът на колата за спешна помощ и няколко души към него, вместо да търсят организационните и координационни проблеми.

 

" Ако те са следвали протокол, открит от Областен щаб, от Министерството на здравеопазването, тогава би могла да дава отговор освен болничното заведение, само че и страната ", безапелационен е юрист Михаил Екимджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР