БНТ 29-годишният украинец Виктор Кулчу, който е ареста след страшната катастрофа,

...
БНТ
29-годишният украинец Виктор Кулчу, който е ареста след страшната катастрофа,
Коментари Харесай

Украинецът, предизвикал тежката катастрофа: Опитах да помогна, но взривът от газовата бутилка бе силен

 БНТ 29-годишният украинец Виктор Кулчу, който е ареста след страшната злополука, последвана от детонация, в Прохода на републиката, разкри пред служители на реда какво се е случило в секундите след удара и преди гърмежа.  

Той декларирал при първия разпит, че незабавно след удара извадил пожарогасителя от БМВ-то си и пробвал да изгаси пламъците, само че гърмежът от бутилката бил толкоз мощен, че се наложило да избяга настрана, оповестява " Телеграф “.  

На 4 октомври вечерта колата му се врязала в " Ауди “-то на пенсионирания миньор Николай Славов. Той се возел с жена си Татяна и двете внучета – 5-годишната Йоана и 15-годишния Николай. След удара последвала детонация, при която починало цялото семейство.

От събраните досега доказателства няма данни за приложимост на алкохол или дрога на чужденеца. Не е била доста по-висока от позволените за това място 60 км/ч, обясниха от прокуратурата. Мъжът е работил известно време в " Булметал “-Гурково, по-късно се трансферирал като лидер на ТИР в прилежащото градче Николаево. Близките му живеят в обитаемото най-вече с бесарабски българи градче Твърдица, близо до Одеса.  

В същото време българската община Твърдица и село Шивачево, където живеело починалото семейство, оповестиха тридневен печал.   Николай Славов работил до пенсионирането си като миньор, брачната половинка му Татяна била продавачка.   Загиналите деца са от разтрогнатия брак на сина им, който постоянно пътувал в чужбина. Малката Йоана живеела в Лясково при майка си, само че постоянно ходела на посетители на баба и дядо.  

Във съдбовната вечер четиримата пътували за Шивачево за почивните дни.   Тепърва ще се обяснява по кое време и при какви условия е била инсталирана взривилата се газова бутилка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР