БНТСмятам, че би трябвало да се предложат още по-строги мерки,

...
БНТСмятам, че би трябвало да се предложат още по-строги мерки,
Коментари Харесай

Мутафчийски в Панорама: Нужни са нови, още по-строги мерки

БНТ

" Смятам, че би трябвало да се предложат още по-строги ограничения, безусловно наложително носене на маски и по-строг надзор за придвижване на тумби на улиците ", отсече той.

В студиото на " Панорама " ген. Мутафчийски сподели, че е същински угрижен от хубавото време, тъй като то предизвика доста хора да не помнят инстинктите си за самозапазване и да излязат на открито. " Ние може би сме единствената страна в Европа, в която има такова придвижване по улиците. Навсякъде градовете са пусти, в България - все по-пълни ".

Докато до преди три седмици сме били пример за цяла Европа, в този момент сме на път сами да провалим всичко, предизвести генералът.



Той изясни, че са се появили доста хора, които са отправяли неверни послания. Няма единност в обществото, счита Мутафчийски.

Според него досегашните ограничения дават резултат, тъй като главната им цел е била да се държи невисок % на инфектирани, с цел да може здравната система да поеме болните.

Ген. Венцислав Мутафчийски: Нямаме нито един пациент, който да е оставен отвън болничното заведение.

При нас не се взимат такива тежки решения, каквито се взимат в други страни, кой да бъде интубиран и кой - не. Според ген. Мутафчийски такива неща в цивилния живот не трябва да се случват и точно това е била задачата на взетите ограничения.

Тестовете сигурно няма да решат казуса, счита Мутафчийски. Това е нова болест, която не може да се мери с аршините на старите епидемии. При този вирус има доста неясноти. Все повече вървят научни известия за резаразяване на хора, построили имунитет.

Ген. Венцислав Мутафчийски: Всъщност от Корея и от Китай от ден на ден има известия за такива резаразявания.

Генералът изясни, че към момента не е ясно по какъв начин ще се държи COVID-19 при по-топло и изсъхнало време. Топлото и влажно време не му въздействат значително.

С PCR тестванията би трябвало да се намерят болните хора, на първа линия в този момент, на момента, да се отделят, да се изолират, да се настанят в болничното заведение. След като се натрупа задоволително време от развиването на епидемията, тогава би трябвало да се вършат тестванията за антитела, с които да се види какъв имунитет има популацията.

Ген. Венцислав Мутафчийски: Има огромна вяра и ние показахме на света, колкото и претенциозно да звучи, че може да се оправи една дребна страна, която има стеснен запас.

Според него ние сме царе на изключенията, дотам, че разпоредбите стават изключение. С придвижване на времето и изключително по отношение на идните празници, счита, че би трябвало да се предложат по-строги ограничения.

Ген. Венцислав Мутафчийски: Най-малкото би трябвало да се вкара наложително носене на маски и по-строг надзор върху събирането на хора.

Генералът съобщи, че ще предложи това на държавното управление.

Ген. Венцислав Мутафчийски: Толкова доста хора съблюдаваха тия правила, в действителност това е най-обидното в тази ситуация, и това са младежи, с положителни специалности, с положително отношение към света, с хъс към живота. Една дребна част сега нарушава разпоредбите и ще изкриви целия триумф.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР