БНТ Пловдив загуби колега, чието име еднозначно се свързва с

...
БНТ Пловдив загуби колега, чието име еднозначно се свързва с
Коментари Харесай

Почина ключова фигура в историята на БНТ

" Българска национална телевизия Пловдив загуби сътрудник, чието име еднопосочно се свързва с визията за висок професионализъм и същинска посветеност на малкия екран. Иван Кайдъмов е основна фигура в историята на Българска национална телевизия, дълготраен основен редактор, създател на голям брой разнообразни телевизионни продукции, човек, дал началото на най-успешните и емблематични излъчвания в биографията на РТВЦ Пловдив.

Първопроходец, един от първите публицисти в телевизионния център след основаването му,който същински обичаше малкия екран, вярваше в силата й да проправя път на новото и съзнаваше тежката отговорност на всяка ефирна секнуда. Най-креативният миг от биографията му е обвързван със основаването на " За един милиард ".

Спомняме си за Иван с думите му, които показа с нас по време на подготовката на юбилейната галерия за 50 годишнината на Българска национална телевизия Пловдив.Те са запечатали цялата еуфория и екстаз от обстоятелството, че тъкмо в Пловдив се ражда това толкоз съвременно предаване, без аналог в телевизионната история:

" Най-важното нещо, което се случи: направихме цяла южна България по-богата, по-известна. Това реализира пловдивската телевизия в тези години.В доста връзки бяхме първи и преди " За един милиард “, само че такова нещо не беше правено.

Направихме излъчвания, които надскочиха границите на България! От тогавашния Съюз на съветските социалистически републики, от Румъния и Чехословакия идваха сътрудници, с цел да видят по какъв начин се прави икономическо предаване като нашето. Обиколихме цяла България с предаването. За да го изпълним Българска национална телевизия беше предоставила на Пловдив първия съвременен ПТС. Бяхме толкоз авторитетно и известно предаване, че на всички места се стичаха хора.Във Варна,пред Двореца на спорта се наложи да се намеси конна милиция, с цел да отвори път за екипа към залата! Толкова хора бяха пристигнали да видят по какъв начин се прави " За един милиард “.

Защото това беше и първото предаване, в което хората говореха свободно, техният глас излизаше без цензура! “

Невъзможно е да се изброят всички телевизионни планове, зад които Иван стои като водещ, създател,редактор, продуцент, човек, за който малкия екран беше методът да показва себе си. Обичаше младежите и на драго сърце предаваше опита си, беше отлично и несъмнено, когато знаехме, че е в екипа. Затова несъмнено не е инцидентен фактът, че на последната ни обща фотография от това лято неговата фигура е в центъра, измежду всички нас, за които Българска национална телевизия Пловдив е идея и смисъл. Един същински водещ, като главен камък в строеж. Който продължава.

С почит и доста другарство от екипа на Българска национална телевизия Пловдив: Иване, оставаш!

Екипът на Българска национална телевизия Пловдив изрича дълбоки съболезнования на фамилията и приятелите на Иван.

Сбогуването с Иван Кайдъмов ще бъде във вторник, 23 ноември, 11.00 - Централни гробища, София.

Да бъде светла паметта за него! "

Това написаха в обществената мрежа Facebook ъксно нощес.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР