БНТ/pixabay.comКризата с коронавируса струва на световния туристически сектор загуба на

...
БНТ/pixabay.comКризата с коронавируса струва на световния туристически сектор загуба на
Коментари Харесай

Вирусът струва на глобалния туризъм 460 млрд. долара

БНТ

/pixabay.com

Кризата с ковид коства на международния туристически бранш загуба на доходи от 460 милиарда $ през първите шест месеца на 2020 година - разследване от понижаване на броя на пътуващите, заяви Организация на обединените нации.

Загубените доходи сред януари и юни възлизат на " към пет пъти повече от загубата на доходи от интернационален туризъм, регистрирани през 2009 година на фона на международната икономическа и финансова рецесия ", се споделя в изказване на основаната в Мадрид Световна туристическа организация.

Пътуващите интернационалните туристи са намалели с 440 милиона през интервала, или 65%, като Азия, първият район, почувствал въздействието на Covid-19, е с най-големия спад.

" Това съставлява невиждано понижение, дължащо се на затварянето на границите на страните по света в отговор на пандемията ", споделиха от туристическата организация.

Докато туризмът постепенно се връща към възобновление на някои дестинации, органът на Организация на обединените нации предизвести, че " пониженото търсене на пътувания и доверието на потребителите " ще продължи да навреджда на бранша през останалата част от годината.

Прогнозира се, че пътуването на интернационалните туристи ще спадне с към 70% през 2020 година с помощта на ковид.

Международните туристи са се нараснали с 4% през 2019 година до 1,5 милиарда, като Франция е най-посещаваната страна в света, следвана от Испания и Съединени американски щати.

Последният път, когато интернационалните туристически пътувания означават годишен спад, е през 2009 година, когато международната икономическа рецесия докара до спад от 4%.

Органът на Организация на обединените нации съобщи, че чака да отнеме две до четири години равнището на туристически пътувания да се върне до равнищата от 2019 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР