БНТ Ние също работим на първа линия и основната тежест, всички

...
БНТ
Ние също работим на първа линия и основната тежест, всички
Коментари Харесай

Лекар: Създаде се паника в държавата, ще има епидемиологичен взрив

 БНТ " Ние също работим на първа линия и главната тежест, всички заболели, идват при нас. Освен Коронавирус има и други заболявания ", съобщи в ефира на " Здравей, България " ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

 

Относно ограниченията, медикът даде образец с Англия, където сътрудниците му се готвят за стачка. Причината за тяхното неодобрение е решението на държавното управление да бъдат преглеждани присъствено всички.

Досега персоналните лекари на Острова не са правили прегледите в кабинетите си. Д-р Миндов акцентира, че в България това обаче е процедура и общопрактикуващите лекари преглеждат и Коронавирус болните, вместо те да са преглеждани в Коронавирус зоните, които съгласно него не работели както би трябвало.

" Аз не утвърждавам това, което се случи. Но в цяла Европа има документи. Какво се случи тук?  Кратките периоди и това, че хора, които не са имунизираха, " се юрнаха " по опашки или за документи или с цел да се имунизират. Това ще вдигне % на заболелите. Това ще докара до епидемиологичен гърмеж. Създаде се една суматоха в страната, хората не могат да отидат на работа ", счита лекарят.

Той сигнализира за срив в Националната здравна осведомителна система, което е довело до усложнения в работата на медиците. За период от близо 24 часа доктор Миндов и сътрудниците му не са можели да вкарват нито предписания за хронично заболели, нито броя на имунизираните от тях.

" Вчера съм ваксинирал 12 души, само че нямах опцията да изтегля референтен номер и да дам т.нар промеждутъчен документ, който се дава след слагане на първа доза. Много огромно усложнение ни сътвори това. Хората бяха връщани, а това са хора с хронични болести с животоподдържащи медикаменти. Силно се надявам това да не продължи и през днешния ден ", показа доктор Миндов.

Според него при подобен срив на системата електронната система е била в локдаун. Д-р Миндов изрази мнение, че в случай че повода за това е засиленият интерес към имунизацията и издаването на документи, то това би било сериозен проблем и не трябва да се позволява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР