БНТ излъчи премиера на игралния филм Ботев“ на режисьора Максим

...
БНТ излъчи премиера на игралния филм Ботев“ на режисьора Максим
Коментари Харесай

Разсипаха филма Ботев след премиерата му по БНТ снощи

БНТ излъчи премиера на игралния филм „ Ботев “ на режисьора Максим Генчев, който е и създател на „ Дякон Левски “. И тази лента на Генчев събра извънредно сериозни мнения, като част от тях считат, че с излъчването на този филм Христо Ботев е бил погубен още веднъж, съобщи Трибюн.бг.

Ето някои от тях:

Kирилова Цвета

Да се забрани със закон

на Максим Генчев да прави кино. То изисква освен гений на сценариста, само че и доста средства. В неговите продукции липсват и двете. Актьорите не са отговорни.

Сашо Йовков

На МГ би трябвало да му се забрани да се занимава с кино!

Но, не е вманиачен този, който яде зелника, а този, който му го дава! Срамно и просташко се изгаври с историята и Ботев!!!

Васил Сотиров

НЕСПОНСОРИРАНО

Патриарх Максим в българското кино описа играта на Левски и Ботев - да се готви ЦСКА!

Данаил Парнаров

Бедний ми бедний Ботев, добре че те целнаха отрано, та не се наложи да гледаш кино лентата за теб, който Максим Генчев и компания сътвориха във връзка твоята годишнина.

Не просто слаб, а тотално несръчен филм за Ботев: схематизъм, позьорство, престореност, неубедителност, театралничене и някакво надълбоко пренебрежение към личността на Ботев.

Явно единствено с пари, искания и обикновено хайляшко гръмогласно жалко патриотарство не става.

Та се присетих за една критика за различен български филм на историческа тема, която като комфортна ръкавица пасва и за това, което гледахме нощес по бенетето.

„ Положението е арт... В най-общ проект: никой не може да играе. Никой от участниците мисля в никакъв случай не е чувал за нещо, наречено актьорска игра. Или както се споделя в един остарял анекдот, евентуално братът на някой от участниците в миналото е виждал артист да играе, само че връзката е до там.

Исках да видя един от великите мъже на България. Вместо това видях нещо, което ме накара да стисна очи и да си желая от все сърце: Никой повече да не пипа нищо. Никой да не прави филм за никого в България. Никога. Ако желае, да направи филм за себе си. Може пък да има някой предпочитание да го гледа. Но просто оставете хората да почиват в мир. Забравени, незабравими. Нека живеят във фантазиите, книгите и историята. Просто оставете ги на мира. Оставете ги, правете порно. Ама и това не можете. "

Цветомир Цаков

Хората, които приказват с мен на тематики разнообразни от кво ще ядем, пием и ебем, знаят, че Холиууд е затворена страница за мен от към 20- тина години. Последните години даже с невъоръжено око към този момент е явно безидейното и ялово холиуудско " творчество ". Опитвам се да виждам филм за колоса Христо Ботев. Преди това не гледах за Левски, тъй като научих много негативи за него. Българските кино създатели, Бог да ги елементарни!

Пламен Петров

Некадърните режисьори имат право да вършат филми - както всички останали.

Но не и за светини като Ботев…

Любомир Бенковски Бенджи

По БНТ1 дават някаква българска комедия наречена " Ботев ". Много е занимателно. Мисля, че е продукция на ч-ще " Булгарче " от село Максимово

Малена Шейтанова

От няколко часа българската мрежа крепко хейти Максим Генчев и кино лентата " Ботев ". Не съм го гледала, тъй че си мълча. Обаче преди малко разбрах, че това е и основателят на " Дякон Левски " 2015, който беше една същинска кино подигравка. Без занимателната част.

Понеже се обърках от всички дълги статуси и мнения, може ли да ме ориентирате, с една дума, какъв брой покрай " Дякон Левски " оценявате новия " Ботев " като сюжет, постановка и игра? Може да отговорите с число - примерно от 1 до 10 или нещо такова. Мерси!

В подмяна, извадки от обществените зрителски мнения (и рецензия?) в мрежата на Зуки:

" До средата на " творбата " се канех да пиша съществено за кино лентата, само че с изключение на, че е невероятно, е и безусловно ненужно. "

" След като се разправи с Левски и Ботев, МГ ще е вманиачен, в случай че не посегне и на Хаджи Димитър („ Жив е той, жив е “), Бенковски („ Хвърковатия челник “,) „ Кой уши байряка “ (с основна роля като за президентска дъщеря) и несъмнено за Баташкото кръвопролитие („ Песен за огън и кръв “). "

" Личи си дълбоката бездна сред режисьорите, които преди време правеха историческо кино и днешните, като в тази ситуация имам поради Максим Генчев. Това, което ни се предлага, в памет на гения наподобява на избирателен клип на политическа партия, с изкуствени, патетично- декламативни реплики сред героите, измъкнати от учебниците по история в прогимназията, от поезията и публицистиката на Ботев.Поредица от нелогични, пародийни подиуми... "

" Насилих се да виждам кино лентата " Ботев " на Максим Генчев по БНТ-1, продуциран от публичната телевизия. Издържах 1 час и 20 минути. "

" Максим Генчев - флагманът на читалищната самоинициатива! Не мога да допускам каква нелепост изгледах одеве! То бива несръчност, само че това минава всевъзможни, търпими граници! Срам! "

" Според мен Максим Генчев е мазохист, който обича да го плюят???? Иначе нямам пояснение за напъните му да прави филми. "

" Гледах кино лентата на Максим Генчев за Ботев. Не ми хареса. За следващ път си зададох въпроса за какво, когато се написа или снима за българското освободително придвижване, героите наложително би трябвало да бъдат простовати, екзалтирани, крещящи, псуващи, неспособни да изразят елементарни човешки усеща? "

" Издържах кино лентата за Ботев, съвсем що се касае за Левски, към 10 минути. Гримасничене, театралничеше, аматьорско кино. "

" Убиха го. Тази вечер убиха Ботев за повторно! Не познавам Максим Генчев. Може да е човек с добра известност в това, което прави, само че аз съм погнусен! "

" Във кино лентата Ботев беше на към 40 години и говореше извънредно с цитати от своите публикации и стихотворения. "

и така нататък и тъй наречените

ОТКРИХ! и едно мнение в противоположна тенденция, само че нещо в поднасянето ме усъмни:

" Бурята от отвращение измежду художеатвено-творческата интелигенция във връзка кино лентата за Ботев на Максим Генчев, ме наведе на някой мисли. Читалищно равнище било, дъно и така нататък

Всъщност, не съм видял тия мои сътрудници, дето сипят обиди, да се възмутят от политкоректните и блудкави холивудски филми, които върви по малките екрани. Махни, че е долна политическа агитация, само че те тотално подменят съществени християнски полезности, заменяйки ги с тия, дето са се вихрили преди Иисус да пристигна. "



....

Цитатите са без редакторска интервенция.

Манол Глишев

А, мнозина коментирате новия филм на Генчев? Генчев е некадърен псевдопатриотар. Анцузлия. Лош режисьор. Нито Ботев, нито Левски заслужават това кичаджийско отношение. Нашите национални герои са високи персони, лъвове в човешки образ, дори дракони, тигри и великани. Срамно е бездарници като Генчев да се упражняват на техен тил.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР