БНТ е спящ великан, който е крайно време да се

...
БНТ е спящ великан, който е крайно време да се
Коментари Харесай

Венелин Петков: В БНТ трябва анализ къде отиват парите и кой какво работи -

БНТ е латентен исполин, който е извънредно време да се разсъни. Никой на пазара не гледа на нея като на съперник, а в най-хубавия случай като на сътрудник.

Това разяснява журналистът и някогашен началник на новините на bTV Венелин Петков, който през днешния ден Съвет за електронни медии изслуша като един от претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Според него Българска национална телевизия би трябвало да стане водач в основаването на публицистика и на българска продукция.

Трансформацията в обществената телевизия ще пристигна след финансова проверка на подписаните контракти и разбор на длъжностите - с други думи анализ къде отиват парите и кой, какво и какъв брой работи. В Българска национална телевизия работят повече хора от bTV и Нова взети дружно, сподели той. Но посочи, че не става въпрос за съкращения, а за разбор, с цел да действа Българска национална телевизия по-ефективно. 

Цялото събеседване:



" Журналистиката изчезна от българския народен ефир, БНТ е призвана да я върне там ", съобщи Петков.

Според него договорът с НУРТС за цифрово ефирно разпространяване би трябвало да се преразгледа, с цел да не отиват по 6 млн. лв. годишно за ефира на Българска национална телевизия 2 и Българска национална телевизия 3, които са с доста невисок рейтинг. Неговото виждане за Българска национална телевизия 2 е, че не би трябвало да е с културно-образователен профил, а с информативен, с вести на всеки кръговиден час.

Петков уточни още, че Българска национална телевизия би трябвало да създаде собствен онлайн портал, насочен към интересите на феновете.

Пролет Велкова (СЕМ) попита Петков има ли податливост към епизоди на несдържаност - каквито описали негови сътрудници, с които разговаряла. Както и дали дефинира това като неточност на растежа. " Принципен човек съм, не нападателен и експлозивен ", отговори журналистът и сподели, че жълти изявления го описвали като подобен, само че ще потърси правата си в съда. Велкова посочи, че същите източници са описали Петков като кардинален експерт, който не се поддава на политически напън.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР