БНРснимка: БулфотоОколо 30 души се включиха в днешния протест на

...
БНРснимка: БулфотоОколо 30 души се включиха в днешния протест на
Коментари Харесай

Протести срещу властта в няколко градове в страната

БНР

фотография: Булфото

Около 30 души се включиха в днешния митинг на площада пред постройката на общината в Пловдив. Те отново се оповестиха за оставките на премиера Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Преминаха и в шествие по централната пешеходна улица, скандирайки „ Мафията вън! “.

Стотици се включиха довечера в протестното шествие от паметника „ Майка България “ до Съдебната палата във Велико Търново и блокираха трафика в центъра на града за един час.

Протестиращите издигнаха плакати „ Смелостта е заразна “ и „ Твори, а не кради “ и настояха за неизменност при свалянето на държавното управление и на основния прокурор и за внимание кои ще са идващите избраници. Великотърновци трансформират митингите в хепънинги:

 „ Да живее България, търсете силата си в корена, във всичко българско “.

„ Вече съм изтощена от всичко, от безобразията и би трябвало да живеем обикновено “.

„ Като човек на изкуството и културата ми писна да виждам еднакъв сюжет “.

Протестното шествие измина дистанцията около паметника на Васил Левски и стигна до Съдебната палата, която беше блокирана от полиция.

Около стотина души блокираха за малко основен бул. в Бургас в поредния митинг с искане на оставките на правителството и основния прокурор. На едно от кръстовищата жителите изпяха и националния химн.

Протест против държавното управление е проведен през днешния ден и в  Сливен . Пред постройката на общината се събират хора, които стачкуват осми следващ ден.

Ораторите на спонтанния протест и предните дни призоваваха хората да не се отхвърлят и да отстояват ползите си точно на площада.

Основното им искане е оставката на държавното управление.

Очаква се довечера протестиращите да създадат обичайното си шествие по основната улица на града и да призоват хората в заведенията да се причислят към тях и да изразят недоволството си от ръководството пред локалните партийни централи на ГЕРБ и съдружните им сътрудници.

С всеки минал ден обаче протестиращите понижават – предходната седмица във вторник стачкуващите бяха към 150 души, през днешния ден а към 20. 

 

Протестиращите в  Пазарджик  изразиха неодобрение към всички партии и упорстват за въвеждането на референдум по всеки един значим за страната въпрос.

Ремонтите в кабинета няма да спрат митингите, безапелационни бяха те.

Протест днес имаше и в  Благоевград .

Варненци  също се събраха за 13-и следващ ден пред постройката на общината, с цел да изразят недоволството си от ръководството на страната. Протестиращите още веднъж поеха по нормалния маршрут, предвождани от големия трибагреник. Стотици се включиха в обичайното шествие и в сряда. Исканията им са същите - оставка на кабинета и на основния прокурор. Отново се чуват познатите скандирания  " Всеки ден ще е по този начин до успеха!, " Мутри, вън ". Недоволните минаха по бул. " Сливница " и след това се отпарвиха към пл. " Независимост ".

В  Русе  за поредна вечер се събраха протестиращи пред постройката на Съдебната палата.

С развети български флагове, с доста плакати и викания русенци още веднъж потвърдиха позицията си за искане на оставки на държавното управление и основния прокурор.

„ Аз съм на 46 година и за 46 години ми омръзна да виждам единствено едни и същи муцуни. Аман от господин Пеевски, от Доган, все едни и същи имена 30 година ги спрягаме “;

„ Срещу беззаконието, против това, че когато се вършат състезания са предначертани сигурно, желаеме всеки да има късмет, а това не се случва в сегашната реалност “, обявиха участници в демонстрацията.

 

11-и ден продължава недоволството и в  Ямбол . Пред постройката на общината протестиращите още веднъж желаеха оставка на държавното управление и промяна на политическия модел.

Макар и по- малцина, спрямо първите дни, протестиращите в Ямбол бяха безапелационни в настояванията си.

„ Докато не си подаде оставката- никакво отричане! “;

„ Смяна на основния прокурор с различен основен прокурор, има метод да бъде заменен! Който го е избрал, той може да го смъкна, обявиха протестиращи. Този митинг ще има триумф да 10-15 дни. Под триумф разбирам подаване на оставка и основаване на длъжностен кабинет, споделиха протестиращи.

Със викания „ Оставка! “ протестно шествие от петнайсетина души мина по централната пешеходна улица във  Враца . То беше проведено от локалната конструкция на партия „ Възраждане “. Това е петата проява в града след началото на митингите у нас.

10-и ден не престават и антиправителствените митинги в  Хасково . Демонстрантите смениха тактиката и проведоха автошествие, което мина по бул. „ Раковски “ към изхода за Димитровград и назад към центъра на града. Участниците в автомобилния митинг с развети национални трибагреници и възгласи за оставка на държавното управление и основния прокурор призоваха  всички жители  да се включат в утрешния огромен протест. До усложнен трафик  в града и изходните пътни артерии не се стигна.

Пътна полиция отклоняваше транспортните средства по обходни пътища и обезпечи кулоар на  автоколоната.

 

Около 50 души се включиха в третия митинг в  Дупница  довечера с искане за оставките на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев. Протестиращите още веднъж се събраха пред правосъдната палата в града, а продължението бе към централния пл. „ Свобода “

С огромен интерес по събитията от последните дни е седмици участниците чуха и разговаряха с юрист Велислав Величков, специалист по конституционно право и ръководител на гражданската самодейност „ Правосъдие за всеки “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР