БНРРайонният съд в Дупница потвърди глоба от 5 хил. лева

...
БНРРайонният съд в Дупница потвърди глоба от 5 хил. лева
Коментари Харесай

5 хиляди лева глоба за кмета на Дупница заради незаконна автоморга

БНР

Районният съд в Дупница удостовери санкция от 5 хиляди лв. за кмета на града Методи Чимев. Причината е работила нелегално автоморга в ромския квартал на града Гиздова махала. Решението на съда предстои на обжалване.

До общината и Регионална инспекция за опазване на околната среда постъпвали сигнали, че автоморгата в Гиздова махала замърсява мощно освен към този квартал и в съседство. Там изгаряли автомобилни гуми, срязвали остарели авточасти, събирали неизползваеми елементи от бракувани коли.

Санкцията за кмета на община е по Закона за ръководството на отпадъците.

Не след дълго, след нова инспекция, се открило, че автоморгата продължава да работи. Последвала и втора санкция за градоначалника. Заради тази автоморга стана и случай сред общинския консултант Георги Градевски и неофициалния притежател на обекта неотдавна.

Същевременно общината изпрати екипи на терена, които почистиха. Оттук нататък би трябвало прецизен надзор автоморгата да не възобнови активността си, разясняват дупничани.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР