БНРНай-малко 40 души са загинали в Ирак в петък, след

...
БНРНай-малко 40 души са загинали в Ирак в петък, след
Коментари Харесай

Броят на жертвите при протестите в Ирак достина 40 души

БНР

Най-малко 40 души са починали в Ирак в петък, откакто силите за сигурност използваха сълзотворен газ, а подкрепяна от Иран милиция откри огън в опит да потуши възобновените демонстрации против корупцията и икономическите усложнения, заяви Ройтерс, като се базира на източници от силите за сигурност. Над 2000 души са били ранени в цялата страна, настояват медицински източници и иракският висш комисариат за човешките права.

Съобщава се и за обилни материални вреди, породени на 50 държавни здания и партийни офиси както в столицата, по този начин и в няколко провинции. 

Медиите оповестиха, че силите за сигурност са употребявали водни оръдия и сълзотворен газ против стачкуващи, пробиващи си път през площад Тахрир  към територията на особено предпазена " зелена зона " в центъра на иракската столица.

Демонстрантите упорстват за  оставката на държавното управление. Те желаят също по този начин да се води битка с корупцията и безработицата за по-добри условия на живот. В петък вечерта министър председателят на Ирак  Адел Абдел Махди  разгласи проекти за преструктуриране на кабинета и за промени на изборния закон. Според него, една оставка на цялото държавно управление ще потопи страната в безпорядък.

Сегашното клане е вторият забележителен гърмеж на принуждение в Ирак през този месец. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР