БНРКомпанията Боинг (Boeing Co.) обяви във вторник, че през януари

...
БНРКомпанията Боинг (Boeing Co.) обяви във вторник, че през януари
Коментари Харесай

Боинг остана без поръчки за нови пътнически самолети през януари

БНР

Компанията " Боинг " (Boeing Co.) разгласи във вторник, че през януари не е получил никакви нови поръчки за пътнически самолети за пръв път от далечната 1962 година насам, съобщи БНР.

Това единствено може да усили финансовото напрежение на компанията, което се натрупва предвид на рецесията със самолетите 737 MAX, които остават наложително приземени по целия свят от предишния март след двете съдбовни произшествия с този модел единствено в границите на пет месеца.

С оглед на това преди време " Боинг " съумя да си обезпечи банкови заеми от 13 милиарда $, с цел да подкрепи с тези средства компенсацията на клиентите на Max 737, както и за покриване на разноските за прекъсване на производството на най-продавания до наскоро модел на пътнически аероплан.

През предишния месец " Боинг " единствено е доставил предходно поръчки за 13 самолета, в това число шест от модела 787 Dreamliners, два 777 и военни версии на своите търговски самолети. Компанията въпреки всичко уточни, че никой от нейните клиенти не е отменил досегашни поръчки.

Повечето авикомпании се въздържат да поръчват 737 MAX, до момента в който регулаторните органи на Съединени американски щати и на останалия свят не разрешат още веднъж полетите с него.

Затова " Боинг " продължава да изостава от европейския си съперник " Еърбъс " (Airbus) и натрупа големи месечни загуби.

" Боинг " регистрира чисти загуби от 1,01 милиарда $ през последното тримесечие на 2019-а година по отношение на чисти доходи за 3,4 милиарда $ тъкмо година по-рано. Приходите му пък спаднаха с цели 37% до 17,9 милиарда $.

През предходната седмица европейският самолетостроител пък регистрира най-силният си януари по поръчки за последните минимум 15 години. " Еърбъс " записва 296 брутни поръчки и 274 чисти поръчки след анулирания, напомня Ройтерс.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР