БНРБулфотоБританският премиер Борис Джонсън заяви на специален брифинг със съветниците

...
БНРБулфотоБританският премиер Борис Джонсън заяви на специален брифинг със съветниците
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Нужно е още време Covid-мерките да дадат резултат

БНР

Булфото

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи на специфичен брифинг със съветниците си по здравни и научни въпроси, че ще е нужно повече време новите ограничения в битката с увеличаващите се случаи на заразявания с ковид да дадат резултат.

Думите на Борис Джонсън пристигнаха след изнесени данни, че за последното денонощие са били инфектирани рекордните 7 108 души и има 71 умряли.

Премиерът посочи, че „ високият брой инфектирани и трагичното повишаване на жертвите демонстрира за какво проектът на държавното управление е толкоз нужен “. Джонсън прикани за „ групово самообладание, здрав разсъдък и подготвеност за всеотдайност “. Той обаче уточни, че няма да се поколебае да наложи още по-строги ограничения, в случай че това се постанова.

Джонсън въпреки всичко счита, че нацията може да посрещне зимата умерено, тъй като в този момент е по-добре готова, в сравнение с през март. Подготовката включва постигане на 500 000 теста на ден до края на октомври, обезпечаване на 2 000 кревати в седем от особено основаните за пандемията лечебни заведения и 4-месечна доставка на защитно облекло и съоръжение.

Джонсън се извини на студентите, за изпитваните от тях компликации при започване на образователната им година и  добави, че прави всичко допустимо да могат те да се приберат у дома за Коледа.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР