БНР съобщи в обедното си предаване, че новината на деня

...
БНР съобщи в обедното си предаване, че новината на деня
Коментари Харесай

Валерия Велева: Новината на деня - Слави Трифонов благоволил да спази закона!

БНР заяви в обедното си предаване, че " новината на деня " е изненадващото решение на Слави Трифонов да заявява имуществото си пред КПКОНПИ, тъй като, видите ли, чак в този момент " осъзнал, че законът важи за всички " и той към този момент щял да го съблюдава.

Да се разплачеш!

Какво доживяхме! Политик да благоволи да съблюдава закона и това да се трансформира в вест за медиите!
И се изляха в националния ефир едни дитирамби от деятели на Има Такъв Народ, по какъв начин Слави бил толкоз популярен, че си признал грешката. И тъй като никой различен до момента не го е правил, това щяло да разсъни умилението на народонаселението.
Отврат!

Като водач на партия, която получава държавна дотация, Трифонов е задължен да подава постоянни имуществени заявления по закон - по този начин както го вършат всички останали.

 

Но той жестоко, надменно и демонстративно отхвърляше да съблюдава закона от висотата на " честен съдник на обществото ", за какъвто се изживява.

Само преди шест месеца " разкаялият " се през днешния ден Трифонов сведе публичния интерес до " сеир и жълто любознание " като анатемоса всички, които го приканиха да съблюдава закона.

Помните ли прозрението му тогава, че ТОЙ, Слави Трифонов, дефинира " кой би трябвало да знае " какви пари и имущество има, а не представителите на народа, които са приели закона?

Помните ли определението му " тъй като считам, че моралът е над закона ", а в " морала " ТОЙ включваше личните си разбирания за публични връзки и господство на закона, избирайки това, което най-вече му прави работа в даден миг.

Помните ли гнусните песнички, скечове и хули, които роди шоуто му във връзка с всички, които ТОЙ смяташе, че са нарушили закона и морала? И за тях нямаше амнистия, нямаше разкайване!

Помните ли по какъв начин престижи, персони, национални имена се сриваха в праха от долнопробните му шегички за сметка на чалгата, която проми мозъците на едно потомство българи?

Нали се сещате за какво шоуменът скланя ТОЧНО СЕГА да задоволи " жълтото любознание ", което с озлобление ще се рови в имотните му заявления - тъй като Радев разгласи датата на изборите, а пък Слави и Има Такъв Народ отново ще търсят заблудени гласоподаватели.

Да напомня!
Смисълът на публикуването на имуществените заявления не е единствено за разкриването дали един политик е нарушил закона или е направил закононарушение, а обществото да получи визия дали има обвързаности, които да изясняват общественото му държание.

В антикорупционния закон се дава дефиницията за корупция: " Корупция по смисъла на този закон е налице, когато вследствие на заеманата висша обществена служба лицето злоупотребява с власт, нарушава или не извършва служебни отговорности за директно или индиректно добиване на неследваща се материална или нематериална полза за себе си или за други лица ".

Законът постановява, че противодействието на корупцията се реализира посредством превантивни действия като обявление на имуществото и ползите на лицата, заемащи висши обществени длъжности, както и наложително обезпечаване на обществен достъп до декларациите.

В случая Слави Трифонов е санкциониран и тестван за неподаването на декларацията, само че не е глобен за неспазването на закона.

 

И още нещо!

 

Днешното умилително разкайване на шоумена и провален политик върви с следващата неистина - референдумът му за президентска република.
Помните ли по какъв начин Трифонов обещаваше през лятото на 2022, че като влезе в Народното събрание щял да стане поръчител за това?

И тъй като не влезе - в този момент опитва да насочи вниманието към себе си с референдум. От който няма да има никакъв резултат, тъй като референдумът не поражда автоматизирано деяние в българската Конституция.

Промяна във формата на държавно ръководство може да стане единствено посредством смяна на Конституцията, за което е належащо привикване на Велико народно събрание.

А това пък изисква 2/3 болшинство в нормално Народно заседание.

При тази атомизация на българския политически живот надали може да чакаме, че това скоро ще се случи.

Но пък в този момент се подвига шумотевица, която има единствено и само избирателен темперамент.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР