БНР Родителите трябва да се доверят на учителите. Ако имат притеснения,

...
БНР
Родителите трябва да се доверят на учителите. Ако имат притеснения,
Коментари Харесай

Такева: Няма нужда от притеснение дали децата ще носят маски в класната стая

 БНР " Родителите би трябвало да се доверят на учителите. Ако имат терзания, могат да ги споделят с класните ръководители или с шефовете, но така авансово да сътворяваме напрежение и да сътворяваме някакъв нюх за неустойчивост в просветителната система, мисля че българският преподавател не заслужава това ". Това каза пред БНР Янка Такева - ръководител на Синдиката на българските учители към КНСБ.

Тя изясни, че всеки преподавател познава децата в класа си и маже да взема решения, които да са съобразени със положението на всеки възпитаник:

" Няма потребност от терзание дали ще носят, или няма да носят маски в класната стая. Индивидуален метод ще бъде прибавен към всяко дете ".

Според Такева не е съответно предлагането за санкциониране на родителите, които не съумеят да вземат до един час след позвъняване от учебното заведение децата си, показали признаци на заболяване:

" Родителите не заслужават наказания! Българската просветителна система прави всичко допустимо, с цел да насърчава учениците и родителите. Тази концепция я одобрявам от смешната страна ".

Янка Такева беше безапелационна, че отговорност и на родителите, и на учителите е възпитаването на хигиенно-здравни привички в децата.

По думите ѝ дистанционната форма на образование е допустима, само че при изискване, че различен метод не е вероятен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР