БНР не е спирало дори по време на войната и

...
БНР не е спирало дори по време на войната и
Коментари Харесай

Румен Радев: БНР не е спирало дори по време на войната

" БНР не е спирало даже по време на войната и този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно и страната се ръководи посредством нечий телефон, а не през институциите, както е естествената европейска практик ", разяснява президентът Румен Радев.

" Продължавам да не отстъпвам позицията, че свободата на словото е в основата на демокрацията ", уточни Радев в отговор на въпрос дали е изискал от ДАНС и от Съвет за електронни медии повече информация за невижданото петчасово прекъсване на ефира на " Хоризонт " в петък.

Според него шефът на БНР и проверяващите би трябвало да разгласят какви са същинските претекстове, тъй като става въпрос за социална, а не за частна медия.

" Ние би трябвало да чуем от тях какви са действителните претекстове зад това прекъсване, зад всички тези събития ", сподели Радев.

Според него " има лъч вяра " в държанието и реакцията на публицистите от БНР, които са показали взаимност и " подкрепени от свои сътрудници от други медии дадоха образец по какъв начин се отстояват достолепие, независимост на словото и професионални стандарти ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР