BNP Paribas Poland Open, първи кръгИга Швьонтек – Магдалена Фрех

...
BNP Paribas Poland Open, първи кръгИга Швьонтек – Магдалена Фрех
Коментари Харесай

Швьонтек се завърна с разгромна победа във Варшава


BNP Paribas Poland Open, първи кръг

Ига Швьонтек – Магдалена Фрех 6-1, 6-2

Ига Швьонтек се завърна на корта с безапелационна победа над Магдалена Фрех в първи кръг на WTA 250 шампионата във Варшава. Световната №1 изцяло оправда ролята си на корав любимец и не срещна проблеми против своята сънародничка, приключвайки дуела за 75 минути.

На осминафинала Швьонтек ще се изправи против международната №146 Габриела Лий.

Шампионката на Ролан Гарос бе доста по-ефективна на начален удар, като направи по-малко двойни неточности (1-3) и завоюва изумителните 86% от точките си на първи сервис (19/22). Швьонтек осъществя четири от седемте си точки за пробив (57%), като в това време на разреши на съперничката си да стигне до нито един брейкпойнт.

Въпреки няколкоседмичното неявяване от корта на лидерката в ранглситата не ѝ лиши доста време, с цел да откри правилния темп. Швьонтек пласираше доста мощни и прецизни топки с форхенд от главната линия, като в това време сервисът ѝ създаваше съществени проблеми на Фрех. В резултат на това Швьонтек записа два следващи пробива и завоюва безпроблемно първия сет с 6-1.

Във втората част съотношението на силите не се промени. Фрех на два пъти поведе, само че Швьонтек не ѝ разреши да се откъсне в резултата. Световната №1 продължи да постанова непостижимо за съперничката си движение и на няколко пъти я изненада с отлични излизания на мрежата, като по този метод приключи мача със серия от пет следващи извоювани гейма, оформяйки крайното 6-1, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР