BNP Paribas Open, втори кръгПаула Бадоса – Тереза Мартинцова 6-2,

...
BNP Paribas Open, втори кръгПаула Бадоса – Тереза Мартинцова 6-2,
Коментари Харесай

Бадоса започна защитата на титлата с чиста победа


BNP Paribas Open, втори кръг

Паула Бадоса – Тереза Мартинцова 6-2, 7-6(4)

Паула Бадоса стартира присъединяване си на шампионата в Индиън Уелс с двусетов триумф над 42-рата в света Тереза Мартинцова. Испанката изпита усложнения във втория сет, в който изоставаше с пробив, само че последователно съумя да си върне самодейността и не разреши на съперничката си да продължи да се надява на поврат и записа първи триумф над нея, откакто Мартинцова не загуби сет в предходните три мача посред им.

Световната №7 ще продължи отбраната на купата против своята сънародничка Сара Сорибес Тормо.

Бадоса бе по-агресивна на сервис, като и петте аса в мача бяха нейно дело, само че в това време испанката позволи два пъти повече двойни неточности от Мартинцова (6-3). Шампионката завоюва 78% от точките си на първи начален удар (32/41) и осъществя три от осемте си точки за пробив (38%), до момента в който чехкинята оползотвори един от двата си брейкпойнта (50%).

Бадоса стартира вихрено дуела, като още през цялото време наложи непостижимо за съперничката си движение и съумя да реализира два поредни пробива, след които поведе с 4-0 и на процедура реши сета. Мартинцова опита да промени хода на събитията и пласира няколко отлични офанзиви с форхенд, само че напъните ѝ се оказаха незадоволителни и първата ракета на Испания запази задатъка си, надделявайки изрично с 6-2 в първата част.

Втората част бе доста по-оспорвана, като Мартинцова показва формата, с помощта на която дебютира в Топ 40 на ранглистата по-рано през сезона. Чешката тенисистка осъществя ранен брейк за 2-0, само че след това Бадоса още веднъж откри правилния темп и съумя да възвърне равенството. Испанката имаше отлична опция да обърне резултата, само че при 4-4 форхендът още веднъж се оказа най-ефикасното оръжие в арсенала на Мартинцова и тя отрази три брейкпойнта, като в последна сметка се стигна до тайбрек.

В него Бадоса поведе с 3-1, само че Мартинцова съумя да изравни след неспасяем ретур. Испанката обаче продължи да нападна по цялата широчина на корта, като в това време бе доста солидна в отбрана. Опитът и класата на международната №7 в последна сметка наклониха везните в нейна изгода и тя завоюва четири от последните пет точки в дуела, триумфирайки с 6-2, 7-6(4) след 97 минути на корта.

„Беше доста сложен мач. Никога до момента не бях печелила сет против Тереза и по тази причина бях доста обезпокоена. Както знаете, в действителност желая да се показва мощно в този шампионат. Много съм разчувствана и щастлива, че съумях да печеля през днешния ден. За последно играхме една против друга преди към година, само че за това време означих голям напредък в доста връзки. Развих се както душевен, по този начин и физически, а физиката бе от голямо значение в днешния дуел. Като сравня този мач с миналогодишния в действителност съзнавам какъв брой доста съм напреднала и това ме кара да се усещам доста щастлива“ – сподели Бадоса в изявлението на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР