BNP Paribas Open, втори кръгМиомир Кецманович – Стан Вавринка 6-7(8),

...
BNP Paribas Open, втори кръгМиомир Кецманович – Стан Вавринка 6-7(8),
Коментари Харесай

Вавринка надделя над Кецманович в оспорвана битка


BNP Paribas Open, втори кръг

Миомир Кецманович – Стан Вавринка 6-7(8), 4-6

Стан Вавринка продължи положителното си показване в Индиън Уелс и се класира за трети кръг след триумф над международния №31 Миомир Кецманович. Швейцарецът бе на път да изпусне съвсем извоюван първи сет, откакто позволи равнене от 5-2 и бе изправен пред няколко сетбола, само че опитът и класата на трикратния „ мейджър “ първенец в последна сметка наклониха везните в негова изгода и той записа нова победа в Калифорния.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Холгер Руне или Макензи Макдоналд.

Вавринка пласира доста повече асове (13-4), като в това време имаше съществено предимство и във връзка с печелившите удари (25-7). Швейцарецът завоюва 88% от точките си на първи сервис (30/34) и оползотвори две от петте си благоприятни условия за пробив (40%), до момента в който Кецманович осъществя един от двата брейкпойнта, до които доближи (50%).

Вавринка съумя да реализира първия пробив в мача, който след това затвърди и по този начин натрупа задатък от 5-2. Сетът изглеждаше решен, само че по-късно грешките на швейцареца зачестиха доста и Кецманович се възползва оптимално. Сърбинът възвърне равенството, а при 5-6 избави два сетбола и докара нещата до тайбрек.

В него сърбинът имаше три благоприятни условия да завърши първата част, само че не съумя да се възползва от нито една от тях. Тези пропилени шансове му костваха скъпо, защото Вавринка също стигна до сетпойнт, при който Кецманович изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по диагонала и по този начин швейцарецът взе преднина в мача след 7-6(8).

По-голямата част от втория сет бе изцяло равностойна, като в първите осем гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив. Сервисът на Вавринка обаче продължи да му носи лесни точки във значими моменти, като също така „ Stanimal “ на няколко пъти направи съперника си беззащитен след чудесни офанзиви с бекхенд. Швейцарецът завърши мача по допустимо най-хубавия метод, като не даде точка в последните два гейма и по този метод оформи крайното 7-6(8), 6-4 след 1 час и 44 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР