BNP Paribas Open, втори кръгАнди Мъри – Раду Албот 6-4,

...
BNP Paribas Open, втори кръгАнди Мъри – Раду Албот 6-4,
Коментари Харесай

Мъри преодоля Албот с първата си чиста победа през сезона


BNP Paribas Open, втори кръг

Анди Мъри – Раду Албот 6-4, 6-3

Анди Мъри доближи до третия кръг в Индиън Уелс след триумф над международния №109 Раду Албот. Британецът бе усложнен в първата част, само че все пак не разреши на молдовеца да сервира изненада и записа първа двусетова победа от началото на годината, като този път прекара на корта по-малко от 2 часа.

В идващия кръг ще забележим напълно английски конфликт сред Мъри и Джак Дрейпър.

Мъри записа шест аса против единствено един на Албот и не направи нито една двойна неточност, като също така имаше преимущество във връзка с уинърите (17-12) и непредизвиканите неточности (10-15). Бившият №1 завоюва 83% от точките си на първи сервис (29/35) и оползотвори единствено две от 11-те си благоприятни условия за пробив (18%), само че това се оказа задоволително, защото Албот не стигна до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

В първите девет гейма никой от съперниците не съумя да пробие, като Мъри пропусна брейкпойнта при 2-1, както и още три при 3-2. В последна сметка обаче постоянството на британеца се отплати и след поредност от продължителни разигравания той стигна до решителен пробив, който му донесе триумфа с 6-4 в първата част.

Вторият сет стартира по подобен метод, като при 2-1 Мъри пропиля три следващи брейкбола. Това обаче не обезвери двукратния първенец на Уимбълдън, който бе доста стабилен от главната линия, като в това време на няколко пъти изненада съперника си с отлични излизания на мрежата. Благодарение на това биртанецът още веднъж проби пръв и натрупа задатък от 5-2. Албот опита да отговори на предизвикването, само че след две следващи топки в навън от негова страна Мъри победи с 6-4, 6-3 след 1 час и 40 минути на корта.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Дан Еванс – Джак Дрейпър 4-6, 2-6

Педро Мартинес – Феликс Оже-Алиасим 6-7(5), 4-6

Яник Синер – Ришар Гаске 6-3, 7-6(2)

Миомир Кецманович – Стан Вавринка 6-7(8), 4-6

Борна Чорич – Алекс Молчан 3-6, 3-6

Ян-Ленард Щруф – Томи Пол 3-6, 3-6

Мартон Фучович – Алекс Де Минор 6-4, 6-2

Анди Мъри – Раду Албот 6-4, 6-3
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР