BNP Paribas Open, трети кръгСтан Вавринка – Холгер Руне 6-2,

...
BNP Paribas Open, трети кръгСтан Вавринка – Холгер Руне 6-2,
Коментари Харесай

Вавринка взе реванш от Руне след трилър в пустинята


BNP Paribas Open, трети кръг

Стан Вавринка – Холгер Руне 6-2, 6-7(5), 7-5

Стан Вавринка записа нова победа в Индиън Уелс и доближи до осминафиналите откакто отстрани седмия подложен Холгер Руне. Датчанинът имаше потребност от здравно спиране в средата на втория сет, само че все пак избави мачбол и реализира поврат от 2-5 в тайбрека. В последна сметка обаче доста по-големият опит на Вавринка наклони везните в негова изгода и швейцарецът откри място измежду 16-те най-хубави в „ Рая на тениса “.

По този метод Вавринка взе реванш от Руне за провалянето в първи кръг на Мастъра в Париж, когато скандинавецът избави няколко мачбола, а след това завоюва купата.

Следващото затруднение пред Stanimal ще бъде Яник Синер или Адриан Манарино.

Вавринка записва повече асове (12-6) и уинъри (43-32), като в това време направи по-малко двойни (1-6) и непредизвикани неточности (21-31). Трикратният първенец от Големия шлем завоюва 74% от точките си на първи сервис (43/58) и оползотвори пет от осемте си благоприятни условия за пробив (63%), до момента в който Руне осъществя два от своите осем брейкпойнта (25%).

Вавринка бе натрупал много повече игрова процедура в шампионата преди този мач и това си пролича в откриващия сет. Швейцарецът играеше с доста експанзия и самочувствие, до момента в който Руне мъчно намираше ритъма си и не успяваше да поддържа темпото на своя конкурент. Това разреши на международния №100 да реализира два следващи пробива и да поведе с 5-1. Руне върна един брейк и избави сетбол, само че това бе единствено краткотрайно съмнение за Stan The Man, който записа нов пробив и завърши сета при 6-2.

В седмия гейм от втория сет Руне пропиля пет мачбола, а в последвалата отмора изиска здравно спиране поради болки в рамото. Вавринка се възползва от събитията и проби на нула, а при 5-3 стигна до мачбол.

Двубоят изглеждаше решен, само че Руне отговори с няколко чудесни офанзиви с бекхенд. Световният №8 върна пробива и възвърне равенството, а в последвалия тайбрек реализира зрелищен поврат от 2-5 и докара нещата до финален сет след 7-6(5).

В него и двамата бяха доста солидни на сервис, като в продължение на 10 гейма никой не реализира пробив. Вавринка имаше късмет да го стори при 5-4, само че изпрати топката в навън при офанзива с бекхенд по правата. Финалистът в шампионата от 2017 година обаче продължи да нападна по цялата широчина на корта, като в това време все по-рядко позволяваше на Руне да го изненада с къси топки.

Постоянството на Stanimal се отплати и той съумя да пробие след поврат от 30-0 в единадесетия гейм. Този път ветеранът не пропусна опцията да сервира за мача и след гейм на нула оформи победи с 6-2, 6-7(5), 7-5 след 2 часа и 38 минути игра.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: една седмица в „ Рая на тениса “

Резултати от приключилите мачове от деня:

Франсиско Серундоло – Феликс Оже-Алиасим 5-7, 4-6

Хуберт Хуркач – Томи Пол 6-4, 2-6, 4-6

Стан Вавринка – Холгер Руне 6-2, 6-7(5), 7-5

Тейлър Фриц – Себастиан Баес 6-1, 6-2

Алекс Молчан – Мартон Фучович 4-6, 2-6
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР