BNP Paribas Open, трети кръгЕма Радукану – Петра Мартич 7-6(3),

...
BNP Paribas Open, трети кръгЕма Радукану – Петра Мартич 7-6(3),
Коментари Харесай

Радукану бе близо до успеха, но отстъпи пред Мартич след драматична битка


BNP Paribas Open, трети кръг

Ема Радукану – Петра Мартич 7-6(3), 4-6, 5-7

Ема Радукану отпадна в трети кръг на WTA 1000 шампионата в Индиън Уелс след трагично проваляне от Петра Мартич. Британката бе доста покрай триумфа, като имаше опция да сервира за мача, само че не съумя да се възползва от отличната опция и опитната хърватка мина в идната фаза.

Там Мартич ще се изправи против Людмила Самсонова.

Световната №79 записа осем аса против единствено два на Радукану, като в това време направи два пъти по-малко двойни неточности (4-8). Хърватката се възползва от осем от своите петнадесет шанса за пробив (53%), до момента в който нейната съперничка осъществя шест от десетте брейкпойнта, до които доближи (60%).

Мартич съумя да пробие първа и да поведе с 3-1, само че Радукану усъвършенства доста представянето си и отговори с два следващи брейка, осъществявайки поврат за 5-3. Шампионката на US Open обаче не съумя да резервира положителния си темп и нейната съперничка възвърне равенството, като в последна сметка се стигна до тайбрек. Той изобилстваше от дълги разигравания, в които Радукану сподели доста повече самообладание и централизация, като нито един път не разреши на Мартич да поведе в резултата и завоюва сета със 7-6(3).

Вторият сет бе на път да протече по подобен метод, защото Мартич още веднъж поведе с пробив, само че позволи равнене за 4-4. Радукану стигна до брейкпойнт, само че този път хърватката не разреши на своята съперничка да обърне резултата и завоюва подаването си, след което пласира няколко форхенд уинъра, които ѝ помогнаха да стигне до решителен пробив и да се наложи с 6-4.

Силната серия на международната №79 продължи и тя поведе с 2-0. Радукану обаче увеличи доста качеството на сервиса си, като в това време офанзивите ѝ с форхенд по правата още веднъж започнаха да носят съществени проблеми на Мартич. Постоянството на британката се отплати и тя изравни резултата, а малко по-късно проби за 5-4 и направи огромна крачка към успеха.

В решаващите мигове обаче напрежението се оказа прекомерно огромно за Радукану и тя позволи две двойни неточности, което оказа помощ на Мартич да върне брейка и да възвърне равенството. Усетила съмненията в играта на съперничката си, хърватката заигра доста по-агресивно, като бекхендът ѝ на няколко пъти направи Радукану безпомощна. Мартич не пропусна разкрилата се пред нея опция и записа два следващи гейма на 15, като по този метод победи с 6-7(3), 6-4, 7-5 по-късно под три часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР