BNP Paribas Open, трети кръгДженсън Бруксби – Стефанос Циципас 1-6

...
BNP Paribas Open, трети кръгДженсън Бруксби – Стефанос Циципас 1-6
Коментари Харесай

И Циципас отпадна в Индиън Уелс, Кирьос надигра Рууд


BNP Paribas Open, трети кръг
Дженсън Бруксби – Стефанос Циципас 1-6 6-3 6-2


Изненадите на тазгодишния BNP Paribas Open не престават да се натрупат. След като Медведев и Зверев отпаднаха, пристигна ред и на Стефанос Циципас.

Световният №5 отстъпи на Дженсън Бруксби с 6-1 3-6 2-6 в двучасова борба. За американеца това е първа победа над играч от топ 10.

Бруксби приключи срещата с 21 уинъра, само че и 33-те непредизвикани неточности на съперника му бяха основни за образуването на крайния резултат.

Във втория и третия сет Стефанос игра с невисок % на вкаран първи сервис (54), до момента в който Бруксби сервираше доста сполучливо и това направи разликата – международният №43 не даде шансове на съперника си в своите подавания и се възползва от съмненията на Циципас.

Междувременно Кирьос също отстрани тенисист от топ 10 – за пръв път от 2020 година. Австралиецът бе впечатляващ и не остави шансове на Каспър Рууд след 6-4 6-4 за малко повече от час.

Рууд не изигра слаб мач, само че по един неприятен сервис гейм във всеки от сетовете бе задоволителен поради мощното показване на съперника му.

В идващия кръг Кирьос ще играе против Яник Синер, а Бруксби – против настоящия първенец Камерън Нори, който се оправи с Николоз Басилашвили в три сета.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР