BNP Paribas Open, полуфиналДаниил Медведев – Франсис Тиафо 7-5, 7-6(6)Даниил

...
BNP Paribas Open, полуфиналДаниил Медведев – Франсис Тиафо 7-5, 7-6(6)Даниил
Коментари Харесай

19-а поредна победа: Медведев е на финал в Индиън Уелс


BNP Paribas Open, полуфинал
Даниил Медведев – Франсис Тиафо 7-5, 7-6(6)


Даниил Медведев не приема настилката на кортовете в Индиън Уелс за твърда, само че това не му попречи да се класира на първия си край на Мастърс шампионата в Калифорния.

В мач от полуфиналите някогашният №1 в света се оправи със 7-5, 7-6(6) против Франсис Тиафо, с цел да усили победната си серия на 19 поредни триумфа.. Спечелилият купите в Ротердам, Доха и Дубай е единствено на една победа от петата си Мастърс 1000 трофеи, а за задачата във финала ще би трябвало да победи спечелилия втория полуфинал сред Карлос Алкарас и Яник Синер.

За Тиафо това бе първи въобще полуфинал на равнище Мастърс 1000, а в него той даде всичко от себе си, с цел да затрудни любимеца. Това се получи, изключително в края на дуела, когато на два пъти американецът връщаше пробив пасив и избави седем мачбола преди въпреки всичко Медведев да постави завършек на срещата.

Шампионът от US Open 2021 стартира мача по стряскащ метод на сервис. В целия първи сет той загуби едвам три точки на начален удар и за Тиафо борбата бе да вземе своите подавания. В петия гейм той отрази три поредни брейкбола и в последна сметка бе покрай тайбрек преди Медведев въпреки всичко да осъществя шанса си за 6-5, след което завоюва гейм на 0.

Серията на Даниил доближи до пет следващи гейма след ранен пробив във втория сет, а на фона на безапелационната му игра на сервис това изглеждаше като задоволителен задатък. Тиафо отрази две благоприятни условия за втори пробив преди в шестия гейм самият той да доближи до първа опция.

До 5-4 всичко вървеше рутинно и Медведев закономерно застана на сервис в опит да постави завършек на мача. Тиафо обаче бе подготвен да се бори до последно. Американецът отрази три мачбола и изравни за 5-5. Бившият №1 отговори с нов пробив на 0, а при 40-0 в идващия гейм надали някой се е съмнявал в идния завършек на мача. Само че Тиафо съумя да избави още четири мачбола и вкара сета в тайбрек. В него въпреки всичко руснакът се наложи, с цел да доближи до първия си край в този шампионат.

„ Беше бясно най-после. Притесних се, само че продължих да играя добре. Асът (на мачбол) бе облекчение, доста съм благополучен, че съумях да не изгубя този мач “, сподели спечелилият. „ Играя все по-добре. Когато изкълчих глезена си започнах да играя по-добре на този корт “, сподели още той, връщайки се към контузията от мача му със Саша Зверев в четвърти кръг.

„ Това към момента не са обичаните ми условия за игра, по тази причина и най-после имах проблеми. Можех да се оправя по-добре на мачболите, само че в никакъв случай не знаеш. Когато си на край, не можеш да се оплакваш, чакам на следващия ден с неспокойствие и се надявам да играя най-хубавия си тенис. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР