BNP Paribas Open, осминафиналДаниил Медведев – Александър Зверев 6-7(5), 7-6(5),

...
BNP Paribas Open, осминафиналДаниил Медведев – Александър Зверев 6-7(5), 7-6(5),
Коментари Харесай

Медведев бе в опасност, но триумфира в драма срещу Зверев


BNP Paribas Open, осминафинал

Даниил Медведев – Александър Зверев 6-7(5), 7-6(5), 7-5

Даниил Медведев доближи до четвъртфиналите на Мастърс шампионата в Индиън Уелс за пръв път в кариерата си след успех над Александър Зверев. Победната серия на руснака бе в сериозна заплаха, откакто той загуби първия сет, а във втори нарани глезена си при рухване. Въпреки всичко обаче първенецът от US Open 2021 записа 17-а поредна победа и се приближи с още една крачка до трофея в Калифорния.

На четвъртфинала той ще се изправи против Алехандро Давидович Фокина, който по-рано през днешния ден победи Кристиан Гарин с 6-3, 6-4.

Медведев записа повече асове (12-7), само че за сметка на това Зверев имаше предимство във връзка с печелившите удари (57-45), като в това време направи по-малко двойни (3-5) и непредизвикани неточности (24-27). Руснакът завоюва 75% от точките си на първи сервис (65/87) и осъществя три от осемте си благоприятни условия за пробив (38%), до момента в който олимпийският първенец оползотвори единствено два от 17-те си брейкпойнта (12%).

Зверев стартира по-добре дуела, като заигра доста нападателно през цялото време и на няколко пъти съумя да изненада съперника си с отлични излизания на мрежата. Това разреши на германеца да реализира ранен пробив и да поведе с 3-1. Впоследствие обаче Медведев стартира да увлича международния №14 в дълги разигравания и съумя да изравни резултата посредством най-много на прецизния си бекхенд.

При 6-5 Зверев стигна до три следващи сетбола. Олимпийският първенец обаче позволи две непредизвикани неточности, които помогнаха на Медведев да избегне заплахата и да докара нещата до тайбрек. В него руснакът поведе с 4-3, само че Зверев реализира поврат след бекхенд уинър, последван от прелестно воле на мрежата. Медведев изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по диагонала, като по този метод даде още два брейкпойнта на съперника си. Руснакът избави първия с ас, само че след товa световнiqт №14 завърши сета с чудесна композиция „ сервис-мрежа “, надделявайки със 7-6(5).

В началото на втория сет Зверев можеше да нанесе нов удар по упоритостите на съперника си, само че пропусна общо девет точки за пробив при първите две подавания на Медведев. При 3-2 руснакът бе този, който стигна до брейкпойнт, само че в последвалото разиграване падна неприятно и нарани глезена си, което наложи вземането на здравно спиране.

Въпреки забележимия дискомфорт, който изпитваше, Медведев съумя да стигне до нов късмет за пробив, който обаче бе пропуснат след бекхенд в навън. В последна сметка Зверев завоюва подаването си и възвърне равенството при 3-3.

Вторият сет също приключи с тайбрек, в който топка навън на германеца даде на Медведев два следващи сетбола. Първият бе пропуснат, откакто международният №6 не откри рамките на корта при офанзива с форхенд по правата, само че при идната си опция съветският тенисист бе много по-прецизен и изравни резултата в мача след 7-6(5).

В началото на заключителния сет Медведев направи доста мощна серия, която му донесе ранен пробив и преднина от 3-1. След седмия гейм руснакът изиска ново здравно спиране поради болки в лявото бедро, само че се завърна на корта и продължи мача по отличен метод, записвайки сервис гейм на нула за 5-3.

Зверев редуцира пасива си и стигна до брейкпойнт, който обаче бе избавен от Медведев. Малко по-късно руснакът стигна до мачбол, само че не съумя да се възползва от чудесната опция. Последваха две следващи топки в навън от страна на международния №6, които помогнаха на Зверев да пробие за 5-5.

Това обаче не пречупи Медведев, който отговори със избавен геймбол и пробив за 6-5, пристигнал след двойна неточност на неговия конкурент. Руснакът приключи дуела по най-хубавия метод – със сервис гейм на нула, като по този метод оформи крайното 6-7(5), 7-6(5), 7-5 в своя изгода по-късно над 3 часа на корта.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: една седмица в „ Рая на тениса “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР